Karaman'da Özel Ögrencilere Spor Malzemesi Dagitildi

Karaman'da Özel Ögrencilere Spor Malzemesi Dagitildi

Cumhurbaskanligi himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi koordinasyonunda gerçeklestirilen "Spor Aski Engel Tanimaz" projesinin ikinci etabi Karaman’da basladi.

Proje çerçevesinde Özel Egitim Anaokulunda spor malzemesi dagitim töreni düzenlendi.

Spor malzemelerinin Karaman’da 5 okula teslim edilecegini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Karadeniz, “Spor Aski Engel Tanimaz projemizin bu yil ikinci etabini baslatmis bulunmaktayiz. Karaman Özel Egitim Anaokulunda düzenlenen törenle ögrencilerimize spor malzemelerimizi dagittik. Gençlik ve Spor Bakanligimizdan gelen spor malzemelerimizi diger kalan okullarimiza da dagitmaya devam edecegiz. Ülkemiz özellikle paralimpik ve engelli sporlarinda önemli hamleler yapti. Proje kapsaminda dagitilan bu malzemeler de basarili sporcularimizin yetismesinde önemli katki saglayacaktir” dedi.

Özel egitim ögrencilerine desteklerinin devam edecegini belirten Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan ise, “Egitim, her bireyin yasaminda önemli bir yer tutar. Ancak özel egitim ögrencilerimiz için bu önem, daha da büyüktür. Onlarin hayatlarina dokunmak, onlara umut olmak, onlarin potansiyellerini kesfetmelerine ve gelismelerine katkida bulunmak, bizim en temel görevlerimizden biridir. Spor, sadece bedensel saglik için degil, ayni zamanda sosyal etkilesim, özgüven ve disiplin gibi önemli degerleri de içinde barindirir. Bu malzemeler, özel ögrencilerimizin spor yapma imkanlarini artirarak, daha saglikli ve mutlu bireyler olmalarina yardimci olacaktir” diye konustu.

Özel egitim ögrencilerinin gönüllerince eglendigi programda Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Karadeniz ve Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan ayrica ögrencilerle yakindan ilgilenerek mutluluklarina ortak oldu. Program, spor malzemelerinin dagitiminin ardindan günün anisina hatira fotografi çektirilmesiyle sona erdi.

Törene, Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Karadeniz, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, Özel Egitim Anaokulu Müdürü Bekir Baynal, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü Mustafa Akgündüz, ögrenciler ve ögrenci velileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile