Karaman'da Saganak Sele Neden Oldu, 2 Kisi Canini Zor Kurtardi

Karaman'da Saganak Sele Neden Oldu, 2 Kisi Canini Zor Kurtardi

Karaman’da etkili olan saganak yagis sele neden oldu. Birçok ev ve bodrum kati su basti. Uyudugu sirada sel sulari evine dolan bir kisi son anda canini kurtarirken, bir vatandas ise pencere demirlerini sökerek esini kurtardi.

Karaman’da aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis sele neden oldu. Kazim Karabekir Pasa Mahallesi’nde bir vatandas sele uykuda yakalanirken, bir vatandas ise esini kurtarmak için evine kostu ve pencere demirlerini sökerek esini kurtardi. Yagis nedeniyle bazi bölgelerde yollar ve alt geçitler göle döndü. Yagmur sularinin sele neden oldugu adreslere ihbar üzerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler su basan bodrum katlardaki sel sularini vidanjörlerle tahliye etmeye basladi.



"Canimi zor kurtardim"

Sele uykuda yakalandigini anlatan Altan Uzlar, “Olay bir anda meydana geldi. Pencereden sular içeri girmeye basladi ve hemen kendimi disariya attim. Uyuyordum canimi zor kurtardim hiçbir esyami alamadim” diye konustu.

Evini sel sulariyla dolan bir vatandas ise esini son anda pencere demirlerini kirarak kurtardigini söyledi.



Garajda 2 metreye yakin su birikti

Biriken sel sularinin duvari yikmasi sonrasinda garajlarini su bastigini söyleyen Yusuf Düzgün, “Karaman merkez 238. sokakta suan 2 garajimizin dibinde duvar vardi. Duvar yikildi ve biriken sular garaja dolu. Garajda 2 metreye yakin su birikti ve içeride iki araba ve diger esyalarimiz kaldi. Diger günlerde yagmur yagisi oldugunda da garaji böyle su basiyor ve hiçbir önlem alinmadi. En son tren yolu duvari kapatildi ve sonrasinda böyle bir felaketle karsilastik. Binanin bodrum kati ve garaj bölümü tamamen sular altinda kaldi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile