Karaman'da 'Türk Mutfagi Haftasi' Etkinligi Düzenlendi

Karaman'da 'Türk Mutfagi Haftasi' Etkinligi Düzenlendi

Karaman’da "Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi" etkinliginde kentin yöresel lezzetleri ile ürünleri sergilenerek tanitildi.

“Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Gazi Kültür Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Halk oyunlari gösterisi ile baslayan etkinlikte vatandaslar pilav, dolma, kuymak, pekmez helvasi, yumurtali çörek gibi yöresel ürünlerin tadina bakti. Etkinliklerde fotograf sergisi ile konser de düzenlendi.

Ayrica tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanitimi da büyük begeni topladi.

“Sehir disindan gelen misafirlerimize Karaman’in kültürünü bir miktar tanittik”

Etkinlige yogun katilim oldugunu belirten Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin, “Türk Mutfagi Haftasi’nin bu yil 3’ncüsü yapiliyor. Bu program, 2022 yilinda Cumhurbaskanimizin esi himayesinde baslatilan Türk Mutfagini tüm dünyaya yerel ögeleriyle tanitmayi gaye edinen bir program. Biz de bugün Karaman’da bu gaye ile programimizi icra ettik. Halkimizin gösterdigi yogun ilgi bizi mutlu etti. Bugün Karaman’a Karaman’in ürünlerini tanitmanin ötesinde sehir disindan gelen misafirlerimiz de vardi. Sehir disindan gelen misafirlerimize Karaman’in kültürünü bir miktar tanittik” dedi.



Vatandaslar çok begendi

Köylerinin yöresel yemeklerini tanitan Aynur Bayar ise “Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Yollarbasi köyümüzün yemeklerini tanitmaya çalistik. Köyümüzün pilavi, dolma, kuymak, pekmez helvasi, yumurtali çörek gibi birçok yöresel yemegimizi tanittik. Vatandaslar buraya geldikleri için çok mutlu olduklarini ve yemekleri de çok begendiklerini söylediler” diye konustu.



“Köyümüzün lezzetlerini tanitmak için katildik”

Özlem Çotuk da “Mesudiye köyümüzü tanitmak için buraya katildik. Biz Bulgaristan göçmeniyiz. Farkli lezzetleri Valimiz ile tüm halkimiza tanitma firsati bulduk. Yogun katilimdan dolayi herkes çok memnun kaldi. Kirma böregi, dizmana böregi, muhacir somunu, dizme tatlisi, oklavadan çekme tatli, sütlü biber, oklavadan biber, batirik gibi birçok çesit yemegimizi sergiledik” dedi.

Etkinligin sonunda hazirlanan yöresel yemekler, katilimcilara ikram edildi.

Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, esi Hatice Sariibrahim, kurum müdürleri ve davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile