Karaman Ovasinda Son Bugday Hasadi Yapildi

Karaman Ovasinda Son Bugday Hasadi Yapildi

Karaman ovasinda son bugday hasadi düzenlenen törenle yapildi. Hasat töreninde biçerdöverin direksiyonuna geçen Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ise yilin son bugdayini hasat etti.

Karaman’da yilin son bugday hasadi için merkeze bagli Islihisar köyündeki 12 dekarlik tarlada hasat töreni düzenlendi.

Törene, Vali Tuncay Akkoyun’un yani sira AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Çetinkaya, Il Tarim ve Orman Müdürü Yusuf Sahinbas, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez ile Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram ve çiftçiler katildi.

Bugday demeti ile karsilanan Vali Akkoyun, biçerdöverinin direksiyonuna geçmeden önce tarla sahibinden rekolte ve ürünler hakkinda bilgiler aldi.

“Vali Tuncay Akkoyun, biçerdöverin direksiyonuna oturarak son bugdayi hasat etti”

Düzenlenen hasat töreninde biçerdöverin direksiyonuna geçen Vali Tuncay Akkoyun, Karaman ovasinda yilin son bugdayini hasat etti. Hayatinda ilk defa biçerdöver kullandigini belirten Vali Tuncay Akkoyun, “Hasat gününde çiftçilerimizin yaninda olarak hasat sevinçlerine ortak olmak istedik. Bu sene gerçeklesen yogun yagislar çiftçilerimize çok sükür iyi imkanlar sagladi. Tarim müdürümüzden de aldigimiz bilgi, özellikle bugday hasadindaki verimliligin gayet iyi olduguna isaret ediyor. Hepinize bereketli, bol kazançli hasatlar diliyorum” dedi.



"Ileri teknolojideki tarim aletleri çiftçilerimize kolaylik saglamaktadir”

Vali Akkoyun, çiftçilerin devlet destegiyle ileri teknoloji tarim aletlerini temin edip kullandiklarini bununda islerini büyük ölçüde kolaylastirdigini ifade ederek, “Çiftçilerimizin modern tarim aletlerini kullanmasi, zamandan ve isgücünden büyük ölçüde tasarruf saglarken ayni zamanda mahsul verimliligini de artirmaktadir. Ülkemizin gelismesi ile kalkinmasinda çiftçilerimizin katkisi ve emegi büyüktür. Çiftçilerimizin ürettigi ürünler ticaret yapabilme imkani sunarak ülkemizin ekonomisine ve kalkinmasina büyük katki vermektedir” diye konustu.



“Karaman ovasinda bu yil birçok üründe yüksek verim elde ettik”

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser, Karaman ovasinda bu yil birçok üründe çok yüksek verim elde edildigini söyledi.

Çiftçilerin hem açiklanan fiyatlar hem de rekoltenin yüksek olmasi sebebiyle yüzünün güldügünü belirten Eser, “Bölgemiz de bu yil 865 bin dekar alanda gerçeklesen bugday ekiminden 220 bin ton mahsul beklenirken, arpada ise 665 bin dekar alandan 180 bin ton ürün bekleniyor. Bizim bölgemizin topraklari oldukça verimli ve tek ihtiyacimiz sudur. Sulamayla olan ihtiyaçlarimizi karsiladiktan sonra verimin daha da artacagina inaniyorum. Bizler her zaman çiftçimizin yaninda ve hizmetindeyiz. Bundan sonrada olmaya devam edecegiz“ seklinde konustu.



“TMO’nun yüksek fiyatta alim yapmasi bizleri sevindiriyor”

Karaman ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram da yaptigi açiklamada, “Ülkemizi besleyen bereketli topraklardan Karaman ve Konya ovasinda bugdayda hasadin sonuna geldik. Özellikle gidaya ihtiyacimiz oldugu bu yillarda verimlilik olarak baktigimiz da Karaman ovasinda da verimli bir sezon geçiriyoruz. Tabi ki bu sulu tarim yapilan yerler için geçerlidir. Rekoltelerimiz oldukça yüksektir. Kiraç arazilerimizde verim düsüklügü var. Ancak genel olarak baktigimiz da bu yil bereketli bir yil oldu. Burada bizi en çok sevindirense dünya piyasalarinda gerçeklesen fiyatlara yakin TMO’nun alim yapmasidir” dedi.

Düzenlenen hasat töreninde Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram Elazigli olan Vali Tuncay Akkoyun ile Milletvekili Oguzhan Eser’e sekiz köse kasket hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile