Karantina Altindaki Xi'an'da Hamile Kadin Hastaneye Alinmadi

Çin’in Xi’an sehrinde karantina bölgesinde yasayan 8 aylik hamile olan bir kadin, PCR testinin süresinin geçtigi gerekçesiyle hastaneye alinmadi. Kadin, hastanenin önünde bebegini kaybetti.

Çin’in kuzeybatisindaki Shaanxi eyaletinin baskenti Xi’an’da yayilan yerel kaynakli korona virüs vakalarinin önüne geçilmesi amaciyla sehir karantinaya alinmis ve siki tedbirler getirilmisti. Karantina bölgesinde yasayan 8 aylik hamile bir kadin durumu agirlasinca karantina bölgesi disinda bir hastaneye gitti ancak PCR testinin süresinin 4 saati geçtigi gerekçesiyle hastane görevlileri tarafindan kabul edilmedi. Kadinin tüm yakarislarina kayitsiz kalan hastane görevlileri, 2 saatin sonunda hamile kadini hastaneye kabul ettiklerini açikladi.

Ancak 8 aylik hamile kadin, hastanenin önünde kanlar içinde kalarak bebegini kaybetti.

Hastane personelleri görevden alindi

Hamile kadinin bebegini düsürdügü görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladi. Görüntüyü izleyenler, hastane görevlisi olan 2 kisinin görevden alinmasi için çagrida bulundu. Çinli yetkililer, görüntülerin sosyal medyada yayilmasinin ardindan harekete geçerek hastane görevlilerinin bugün görevden alindigini açikladi.

Çin’de salginin basindan bu yana toplam 100 bin 644 korona virüs vakasi tespit edilirken, 4 bin 636 kisi ise hayatini kaybetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile