Karapinar'da Ögrencilere Su Verimliligi Egitimi Verildi

Karapinar'da Ögrencilere Su Verimliligi Egitimi Verildi

Konya’nin Karapinar ilçesinde ilk ve ortaokul ögrencilerine Su Verimliligi Egitimi verildi.

Konya Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Karapinar ilçesi Sazlipinar Ilkokulu-Ortaokulu ögrencilerine yönelik düzenlenen egitim, okulun sosyal faaliyet salonunda gerçeklestirildi.

Su kaynaklarinin verimli ve sürdürülebilir bir sekilde yönetimini saglamak hususunda farkindalik olusturmak maksadiyla ögrencilere bilgilendirici brosür dagitildi. Yillik yagisin düsük oldugu ve su kaynaginin olmadigi Karapinar’da verilen su egitimini ögrenciler dikkatle takip etti. Konusmacilar, suyun kullanimi konusunda ögrencilere büyük görevler düstügünü kaydederek, "Su kaynaklari bütün canlilarin hayati ve insanligin gelecegi için büyük önem arz etmektedir. Dünya geneline baktigimizda su kaynaklarinin her geçen gün azaldigina sahit oluyoruz. Sizler, su tasarrufunu her yerde, her sartta savunmalisiniz. Su tasarrufu konusunda yanlis davranis gösterenleri uyarmalisiniz. Çünkü sizler bu konuda bizlerin en büyük destekçisi konumundasiniz. Suyumuzu israf etmeden bilinçli kullanmak için herkese görev düsüyor” ifadelerini kullandi.

Sazlipinar Ilkokulu-Ortaokulu Müdürü Engin Yün de egitim programinin ögrenciler için çok faydali oldugunu belirtti.

Programa, Konya Il Tarim ve Orman Müdürü Duran Seçen, Karapinar Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ramazan Güneri ve Il Tarim ve Orman Müdürlügünden Ziraat Mühendisi Haydar Kurt katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile