Kararin Ertelenmesi Hem Kuaför Esnafini Hem De Müsterileri Sevindirdi

Kararin Ertelenmesi Hem Kuaför Esnafini Hem De Müsterileri Sevindirdi

Berber, kuaför ve güzellik salonlarinin 1 Ekim 2022’den itibaren haftanin 1 günü kapali olmasi uygulamasinin 1 Ocak 2023 tarihine ertelenmesi sinir kenti olan Edirne’de hem esnafi, hem de müsterileri sevindirdi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarinda planlanan bir gün kapali kalma uygulamasi 1 Ocak 2023 tarihine ertelendi. Sezonun devam etmesi dolayisiyla islerinin en yogun oldugu zamanlarin hafta sonu oldugunu belirten esnaf ise kararin degistirilmesini sevinçle karsiladi.

Sinir kenti olan Edirne özellikle hafta sonlari Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerin akinina ugruyor. Çarsi merkezde bulunan esnaf ise en çok bu günlerde is yapabiliyor. Gidadan, giyime, ev esyasindan, ilaca kadar birçok ihtiyacini Edirne’den karsilayan Bulgar turistler, saç ve sakal tiraslarini da burada yaptiriyor. Hemen hemen her sektöre ilaç gibi gelen Bulgar turistler, kent merkezindeki berberlerin de yüzünü güldürüyor.

"Bu duruma çok sevindik"

Kararin degistigi haberini alinca bu duruma çok sevindiklerini söyleyen kuaför Yeliz Çamliöz, "Çalisma Bakanligi güzellik salonlari ve kuaförlerin haftanin 1 günü kapali olacagini belirtmislerdi. Böyle bir karar alindi. Bayan kuaförlerinin 1 Ekim itibariyle sali günleri, Kasim sonunda da pazar günleri kapali olacaktik. Erkek kuaför arkadaslarimiz da pazar günleri kapali olacakti. Bu kararin degistigi haberini alinca bu duruma hepimiz çok sevindik. Daha sezon bitmedi. Hareketlilik devam ediyor randevularimiz var. Kapali olmasi müsterilerimizi de üzmüstü. Kararin Ocak ayina ertelenmesi bizleri de çok sevindirdi" dedi.



"Eskisi gibi çalisma saatleri devam edecek"

Kararin ertelenmesine iliskin açiklamada bulunan Edirne Berberler ve Kuaförler Odasi Baskani Selçuk Gül, esnafin 1 Ocak 2023’e kadar eski uygulama ile çalismaya devam edecegini belirtti.

Yurt disindan gelen müsterilerden Cengiz Balkan, genellikle hafta sonlari tiras olmaya geldigi için bu kararin degistirilmesine çok sevindiklerini söyledi.



Kentin en islek noktalarindan birisi olan ve özellikle hafta sonlari Bulgar ve Yunan turist akinina ugrayan Saraçlar Caddesi’nde berberlik yapan Güray Özsaygili, Edirne’nin sinir bölgesi olmasi sebebiyle bu kararin ertelenmesinin çok güzel oldugunu belirterek hayirli olmasini diledi.

Yetkililere tesekkür eden Özsaygili, eskisi gibi yine hafta sonlari açik olacaklarini ve hizmet vermeye devam edeceklerini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile