Karasu Osb’de Çalışmalar Sürüyor

Karasu Osb’de Çalışmalar Sürüyor

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yapımı adeta yılan hikayesine dönen Organize Sanayi Bölgesi’nde dolgu çalışmaları hızla devam ediyor.

Altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği bölgede Kasım sonunda tamamlanması planlanan çalışmalar Ocak ayında bitecek. Daha önce Aralık ayında temel atacağını duyuran otomobil Fabrikası Chery’in temel atma töreni de Ocak ayına ertelenmiş oldu. Kibar Holding tarafından Denizköy’de yapılacak olan Demir Çelik Fabrikası’nın da temelinin Nisan 2012’de atılacağı öğrenildi.

Yıllardır Kuzey ilçelerinin kalkınması için Karasu’ya kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin dolgu çalışmalarına başlandı. 66 hektarlık bir alan içine kurulacak olan Karasu OSB’nin altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor. Karapınar’daki Kum Ocağı sahasında patlama izni alınamadığı için çalışmalara 2 ay geç başlanınca Kasım ayı sonunda bitirilmesi planlanan dolgu işi de Ocak başına sarktı. Yükleniciliğini Osman Camcı’nın yaptığı Taşeron işini ise SS Karasu Liman Kamyon Taşıyıcıları Kooperatifinin üstlendiği çalışmalarda günde 12 saat 30 kamyon bölgeye dolgu malzemesi taşıyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren SS Karasu Liman Kamyon Taşıyıcıları Kooperatifinin Başkan Yardımcısı Mehmet Güler, “Çalışmaların Kasım ayı sonunda bitirilmesi planlanıyordu. Ancak Karapınar’daki kum ocağında bir türlü patlatma izni alınmadı. İzin çıktıktan sonra da çalışmaları hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bölgede yaklaşık 1 metre daha yükseltme çalışması yapacağız. Dolgu bitiminin ardından kazık ve son dolgu safhasına geçeceğiz. Bu çalışmaları 2012’nin Ocak başı gibi bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

OSB için şimdiye kadar 35 firmanın hazırda beklediğini kaydeden Güler, Kibar Holding tarafından Denizköy’de yapılacak olan Demir Çelik Fabrikası’nın da temelinin Nisan 2012’de atılacağını kaydetti.

Limana yakın olan ve Demiryolunun da geçeceği Karasu OSB için birçok firma da sıraya geçmiş durumda. 66 hektarlık alan üzerinde 35 fabrikanın faaliyete geçeceği öğrenildi. Bunların başında Otomobil devi Chery bulunuyor.

Çinli otomotiv firması Chery`nin üretimi için Karasu`da kurulacak fabrikanın temellerinin ise Aralık Ayı’nda atacağı daha önceden kamuoyuna duyurmuştu. Dolgu işinin beklenenden uzun sürmesi nedeniyle temel atma işinin Ocak ayına kaldığı öğrenildi.Chery Otomobil Fabrikası toplamda 2 bin dönümlük araziye kurulacak. Fabrikada üretim alanında 5 yıl içinde 3 bin personel istihdam edilmesi planlanıyor. Bunun yan sanayiye de yansıyacağı düşünüldüğünde sadece Chery’nin 10 bin insana istihdam sağlayacağı düşünülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile