Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, alçalan su seviyesinin bıraktığı alanların erozyona maruz kalması ve suyun çekilmesi ile mevcut yeşil kuşak alanın tahrip edilmesinin önlenmesine yönelik Karataş Gölü çevresindeki ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Burdur'un önemli sulak alanlarından Karataş Gölü'nün 1995 yılında Yaban Hayatı Koruma statüsüne alındığını belirten Değirmenci, çevresi sazlık, kamış, kargı, söğüt ve gibi yoğun bitki örtüsü ile kaplı olan ve bünyesinde çok sayıda kuş ve yaban hayvanını barındıran gölün yaban hayatı kadar bölgedeki balık ve kerevit avcılığı için de önem arz ettiğini vurguladı.
Karataş Gölü'nde 2014 yılında projelendirilerek faaliyete geçirilen yeşil kuşak ağaçlandırma uygulamaları kapsamında koruma ve yeşillendirme amaçlı 4 bin 920 dekar alanda 30 türden 205 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydeden Değirmenci, "Proje, renkleri, formları ve kokuları ile yöre halkı ve ziyaretçilerin duyularına hitap eden, çok sayıda kuş ve yaban hayatını barındıran, mevcut flora ve faunayı geliştiren ortamlar oluşturulması yönünde büyük bir çalışmadır. Tesis edilen ağaç türlerinin gelişmesi ile önümüzdeki yıllarda alanda kendine has bir ekosistem oluşacaktır" ifadesini kullandı.
Karataş Gölü Çevresinde Ağaçlandırma Çalışmaları
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Karamanlı ilçesi sınırları içerisindeki Karataş Gölü çevresinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı.