Karatay Belediyesi Binlerce Fidani Toprakla Bulusturdu

Karatay Belediyesi Binlerce Fidani Toprakla Bulusturdu

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmak için fidan dikme etkinligi düzenledi.

Karatay genelinde agaçlandirma ve yesillendirme çalismalarini sürdüren Karatay Belediyesi, Çatalhüyük Mahallesi’nde yüzlerce ögrencinin katilimiyla fidan dikme etkinligi düzenledi.

Etkinlik çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan Çatalhüyük Mahallesi’nde hazirlanan 90 bin metrekarelik agaçlandirma alaninda sedir, karaçam, ladin, çinar, kestane, akasya, dut, igde, disbudak, süs erigi, gladiçya, sofora ve akçaagaç gibi fidan türleri toprakla bulusturuldu. Karatay’da agaçlandirma ve yesillendirme seferberligi çerçevesinde düzenlenen etkinlige ilçe protokolünün yani sira Sultan Alparslan Imam Hatip Ortaokulu, Akabe Ortaokulu, 23 Nisan Imam Hatip Ortaokulu ve Sehit Azam Güdendede Lisesi ögrenci ve ögretmenleri katildi.



“Karatay’da yesil alan miktari artiyor”

Etkinlige katilarak agaçlandirma çalismalarina destek veren ögrenci ve okul yöneticilerine tesekkür eden Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca; 90 bin metrekarelik büyük bir alanda fidan diktiklerini belirterek; Karatay’da yesil alan miktarinin her geçen gün arttigini söyledi.

Baskan Kilca, “Yesillendirme çalismalarimizla gelecege nefes oluyoruz. Biliyoruz ki kisi basina düsen yesil alan miktarini ne kadar artirirsak gelecek nesillere de yesil ve güzel bir ilçe emanet etmis olacagiz. Karatay’imizda amacimiz kisi basina düsen yesil alan miktarini her geçen gün arttirmakti. Geçtigimiz 5 yillik süre içerisinde 119 parkla, gerçeklestirdigimiz agaçlandirma çalismalariyla 1 milyon metrekare üzerinde yesillendirme çalismasi gerçeklestirdik. Dikilen her agaç gelecege ve çocuklarimiza bir yatirim. Simdi ise yesillendirme çalismalari ile yeni bir basari hikayesi yazma zamani. Bugün de seçimden sonra ilk icraatimizi yeni bir agaçlandirma sahasinda, gelecegimize katki sunarak baslatmis oluyoruz. Hedeflerimizden birisi ilçemizde 16 metrekare olan kisi basina düsen yesil alan miktarini daha da arttirmak. Diger bir hedefimiz de gençlerimizde ve çocuklarimizda agaç ile doga sevgisini gelistirmek ve çevreye karsi duyarliligini arttirmak. Agaçlandirma yaptigimiz bu bölge, uzun yillar bölgenin nefes veren bir noktasi olarak hizmet edecek. Agaçlandirma alanimizin hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum, emegi geçenleri de tebrik ediyorum” dedi.



“Gelecegimiz için agaçlandirma çalismalari çok önemli”

Karatay Ilçe Kaymakami Cengiz Ayhan, yasanabilir bir dünya ve çok daha yesil bir Karatay için ögrencilerle birlikte fidan diktiklerini ifade ederek, etkinlik dolayisiyla Karatay Belediyesi’ne tesekkür etti. Kaymakam Ayhan, “Agacin ve yesilin ekolojik, sosyolojik ve psikolojik olarak ne kadar önemli oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamli organizasyondan dolayi Karatay belediye baskanimiza ve emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Fidan dikim etkinligine katilarak fidanlari toprakla bulusturan ögrenciler ise Karatay Belediyesi’ne tesekkür ederek; fidan diktikleri ve dogaya destek olduklari için çok mutlu olduklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile