Karatay Belediyesi'nden Egitime Tam Destek

Karatay Belediyesi'nden Egitime Tam Destek

Konya’nin merkez Karatay ilçesinde bu yil egitim hayatina baslayan 10 bin ögrenci, Karatay Belediyesi’nin okul çantasi ve kirtasiye destegi projesi çerçevesindeki hediyelerine kavustu.

Karatay Belediyesi, 2019’dan bu yana oldugu gibi 2023-2024 Egitim Ögretim Yilinda da, ilçede ilkokula yeni baslayan tüm 1. sinif ögrencilerine okul çantasi ve kirtasiye malzemesi desteginde bulundu. Ilçedeki 59 ilkokulda bu yil egitime baslayan toplamda 10 bin minik ögrenciye hediyeleri, Karatay Belediyesi görevlileri tarafindan ilkokula uyum programinin basladigi bu hafta itibariyle dagitilmaya baslandi. Okul çantasi ve beslenme çantasinin oldugu egitim setinin içerisinde; kalemlik, güzel yazi defteri, boyama kitabi, 12’li kuru boya, 12’li pastel boya, kalemtiras, silgi, kursun kalem kirmizi kalem bulunuyor. Hediyelerin içerisinde Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca tarafindan kaleme alinan bir de mektup yer aldi. Baskan Kilca, ögrencilerden okuma yazmayi ögrendiklerinde kendisine birer mektup yazmalarini da istedi. Minik ögrenciler kendileri için hazirlanan hediyelerin mutlulugunu yasarken, Baskan Hasan Kilca’ya tesekkür etti.

“Bu yil da binlerce minik ögrencimizin, ailelerimizin ve ögretmenlerimizin heyecanina ortak oluyoruz”

Bu yil okula baslayacak minik ögrencilerin yaninda olmak adina okul çantasi ve kirtasiye destegi verdiklerini ifade eden Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, söz konusu projeyle ögrencilerin heyecanina ortak olurken, gayelerinin ailelere de destek olmak oldugunu söyledi.

Baskan Hasan Kilca, “Hepimiz ilkokul 1’inci sinifa baslarken duydugumuz heyecani, kitap ve defter kokusunu unutamayiz. Bu heyecana Karatay Belediyesi olarak bizler de ortak olmak, ögrencilerimizin ve egitim camiamizin daima yaninda oldugumuzu göstermek istedik. Uyum haftasinda ilçemizin tamamindaki toplam 59 ilkokulda 1. sinifa baslayan 10 bin ögrencimizin masalarina okul çantasini ve içerisindeki kirtasiye malzemelerini teslim etmis olacagiz. Amacimiz ögrencilerimizin heyecanina ortak olurken velilerimize de destek olmak. Insallah önümüzdeki süreçte de farkli projelerimizle ögrencilerimizi ve egitim camiamizi desteklemeye devam edecegiz. Yeni egitim-ögretim yilinin tüm ögrencilerimize, velilerimize ve egitim camiamiza hayirlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile