Karatay Belediyesi'nden Kariyer Planlamasi Programlari

Karatay Belediyesi'nden Kariyer Planlamasi Programlari

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, gençlerin kariyer rotalarini belirlemesine katki sunmak amaciyla düzenledigi kariyer programlarini sürdürüyor.

Karatay Belediyesi, ögrencilerin bireysel kariyer planlamalarina destek olmak, gençlerin sosyal, kültürel ve egitim hayatlarina katki sunmak amaciyla birçok projeye imza atiyor. Bu çerçevede Karatay Belediyesi, Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde “Gelecegin Yol Haritasi ve Gençlerle Kariyer Sohbeti” programi düzenledi.

Karatay’da egitim hayatlarini sürdüren lise ögrencilerine yönelik olarak düzenlenen programda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, gelecek planlamalarinda ögrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

“Hedefiniz, planlamaniz, azminiz, sabriniz tevekkülünüz olmali”

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, gençlerin kariyerlerini planlamada ve hayata geçirmede uymalari gereken hususlari ve tecrübelerini tek tek ögrencilerle paylasti. Cem Zorlu, “Insanlarin elde ettigi basarida bulundugu sartlarin ve sahip oldugu imkanlarin büyük bir payi bulunmaktadir. Akil ile zekanin büyük bir rolü vardir. Iste insanlari tüm bunlar besler, harmanlar ve ortaya basari çikar. Basari için öncelikle bir hedefiniz olacak, bir planlamaniz olacak, hirstan uzak bir azminiz olacak, gayretiniz olacak, bitmeyen tükenmeyen bir enerjiniz olacak, sabriniz olacak, tevekkülünüz olacak ve elbette bir de nasibiniz olacak. Iste sizleri basariya götürebilecek veya bir isi basarmaniza yardimci olacak seyler bunlardir. Dahasi, her bir bireyin ortaya koyabildigi potansiyeli onun basarisidir. Çünkü herkesin potansiyeli farklidir. Isini iyi yapabilmek, mutlu olmak, nasibine razi olmak, tevekkül edebilmek sizleri basariya götürecektir. Ömür çok kisa ve her anini degerlendirmek önemlidir. Onun için de bol bol okuyun, yabanci diller ögrenin, çok çalisin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile