Karatay'da 50 Bin Metrekarelik Ahmet Çalik Parki'nin 4. Etabi Tamamlandi

Karatay'da 50 Bin Metrekarelik Ahmet Çalik Parki'nin 4. Etabi Tamamlandi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan ve trafik kazasinda vefat eden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalik’in adinin verildigi park etap etap büyümeye devam ediyor.

2022’de meydana gelen trafik kazasinda hayatini kaybeden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalik’in ismi, Karatay Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan bir parka verilmisti. Parkin 31 bin metrekarelik ilk üç etabi tamamlanarak vatandasin hizmetine açilmisti. Toplamda 5 etaptan olusacak olan parkin 4. etabi yürütülen yogun çalismalar sonucunda tamamlandi. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Ahmet Çalik Parki’ni ziyaret ederek hem çalismalari inceledi hem de parkta vakit geçiren vatandaslar ve çocuklarla bir araya geldi.

“Sehrimizin güzelligine yeni güzellikler katiyoruz”

Ahmet Çalik Parki’nin etap etap büyümeye devam ettigini ifade eden Baskan Hasan Kilca; Fetih Caddesi’nden Yeniceler Caddesi’ne kadar uzanan ve toplamda 50 bin metrekarelik hattin tamamlandiginda Konya’nin en büyük yesil kusaklarindan biri olacagini vurguladi. Karatay için gayretle ve samimiyetle çalistiklarini ifade eden Baskan Kilca, “Karatay’imizi mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak dolasiyor, hemsehrilerimizin taleplerine göre hizmet üretiyoruz. Mahallelerimize saglik tesisleri, parklar, okullar kazandiriyoruz. Kentsel dönüsüm çalismalarimizi aksatmadan büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Ahmet Çalik Parki projemiz de bunlardan birisi. Parkimiz yaklasik 50 bin metrekare büyüklügünde ve 5 etaptan olusuyor. Su ana kadar parkimizin 4 etabini tamamladik. 1 etabimiz kaldi. Burayi bitirdigimizde hemsehrilerimiz Fetih Caddemizden dogrudan Adliye bölgesindeki Yeniceler Caddesi’ne kadar yesil bir doku içerisinde yürüyüs yapabilecek, hosça vakit geçirebilecekler. Çocuklarimiz ise yeni nesil oyun ve eglence gruplariyla keyifli vakitler geçirecekler. Yesil kusak parkimiz uzun yillar sehrimize hizmet edecek. Büyük parklarimizin birçoguna Kafe Karatay subemizden birisini konumlandiriyoruz. Ahmet Çalik Parkimizda da Kafe Karatay’in bir subesi bulunuyor. Bizler çok çalisarak sehrimizin güzelligine güzellik katmaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile