Karatay'da Degisim Ve Dönüsüm, 2022'De De Devam Etti

Karatay'da Degisim Ve Dönüsüm, 2022'De De Devam Etti

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi hayata geçirilen yatirimlarla daha konforlu ve güvenli yollara kavusturmaya, parke yol projelerle vatandaslarin yasam standartlarini yükseltmeye ve yeni yol çalismalariyla ilçenin çehresini degistirmeye devam ediyor.

Karatay Belediyesinin Fen Isleri Müdürlügüne bagli ekipleri, 2022’de ilçenin dört bir tarafinda sicak asfalt, satih kaplama, yeni yol açma, yol bakim ve onarimi, parke yol, bordür ve daha birçok çalisma yürüttü. Yil boyunca fen islerinin tüm ekiplerini sahaya süren Karatay Belediyesi; 2022’yi Karatay için adeta bir degisim ve dönüsüm yili haline getirmeyi basardi.

2019’dan beri Karatay’da bin kilometrelik yol düzenleme çalismasi yapildi

Fen isleri ekipleri; ortaya konan planli, programli ve gayretli çalismalar sonucunda 2019’dan bu yana geçen süreç içerisinde toplamda bin kilometreyi asan yol düzenleme çalismasi gerçeklestirerek, Karatay’in yollarini çok daha güvenli ve konforlu bir hale getirdi. 2022 boyunca merkezin yani sira merkeze uzak mahallelerin birçok noktasinda sicak asfalt serimi gerçeklestiren ekipler, ilçe merkezinde 166 sokakta, sanayi bölgeleri içerisinde ise 25 sokakta sicak asfalt çalismasi yapti. Dolayisiyla bu yil yatirim programina alinan noktalara toplamda 150 bin ton sicak asfalt serimi gerçeklestirildi.

Karatay Belediyesinin ilçe genelinde 2023 için belirledigi sicak asfalt hedefi ise 150 bin ton. Dolayisiyla Karatay Belediyesi Fen Isleri ekipleri; 2019’dan bu yana ilçe genelinde toplamda 750 bin ton asfalt serimi gerçeklestirdi. Karatay Belediyesi Fen Isleri ekipleri, 2022’de ilçe merkezinin yani sira merkeze uzak mahalleler ve söz konusu mahallelerin baglanti yollarinda da ayni hassasiyet ve gayretle çalisti. 2022’de 350 bin metrekare alanda sathi kaplama çalismasi yapan ekipler, toplamda 47 kilometre yolu tamamlamis oldu. Öte yandan Karatay Belediyesi, 2023’te ise 510 bin metrekare alanda 65 kilometre sathi kaplama çalismasi hedefi koydu.

2 milyon metrekare alanda parke çalismasi yapildi

Karatay Belediyesi Fen Isleri ekipleri; 2019’dan bu yana merkezinde ve merkeze uzak tüm mahallelerde toplamda 2 milyon metrekarelik alanda parke çalismasi gerçeklestirerek, vatandaslarin yasam kalitesine önemli katkilar saglamis oldu. Ilçede yeni yol açilmasi, mevcut yollarin yenilenmesi, bakim ile onarimlarinin yapilmasinin yani sira Karatay; tretuvar, çevre düzenlemesi, parke, parke yol ve bordür çalismalari açisindan da 2022’yi ise oldukça yogun geçirdi. 2021’de 1 milyon 135 bin metrekare parke, 335 bin metretül de bordür çalismasi gerçeklestiren Karatay Belediyesi Fen Isleri ekipleri; 2022 boyunca 430 bin metrekare parke, 310 bin metretül de bordür çalismasina imza atti. Ekiplerin 2023 yili için ortaya koydugu parke hedefi 640 bin metrekare, 355 bin metretül de bordür çalismasi.

"Hemsehrilerimizin rahati ve mutlulugu için ne gerekiyorsa yapiyoruz"

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, 2022 yili içerisinde Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin ilçe genelinde yürüttügü çalismalari degerlendirdi. Vatandaslarin çok daha konforlu ve güvenli ulasim yapmalari amaciyla Fen Isleri Müdürlügüne bagli tüm ekiplerin ilçenin dört bir yaninda yil boyunca yogun bir çalisma yürüttügünü belirten Baskan Kilca, “Belediye olarak belirledigimiz planlama ve program çerçevesinde göreve geldigimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalisiyoruz. Bunun neticesinde de 2019’dan bu yana ekiplerimiz, bin kilometreyi asan bir yol düzenleme çalismasi yapti. Bu süre zarfinda 750 bin ton asfalt serimi gerçeklestiren ekiplerimiz, artik geride birakmaya hazirladigimiz 2022 yili içerisinde de 150 bin tonun üzerinde asfalt serimi yapti. Yine 2019’dan beri 2 milyon metrekarenin üzerinde bir alanda parke çalismasi yaptik. Dolayisiyla ilçemizde altyapisi tamamlanmis noktalarda yeni yol yapimindan mevcut yollarimizin yenilenmesi, bakimi ve onarimina; asfaltlamadan park yol yapimina; kilitli parke, tretuvar ve bordür çalismalarina kadar ne gerekiyorsa yaptik, yapmaya da devam edecegiz. Bugüne kadar oldugu gibi 2023’te de ilçemizin yasam standartlarinin yükselmesine katki sunma hedefiyle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile