Karatay Hos Kubbe'nin Temeli Atildi

Karatay Hos Kubbe'nin Temeli Atildi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilacak olan Karatay Hos Kubbe’nin temeli, düzenlenen törenle atildi. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Kubbealti Kütüphanesi, Okuma Salonu, Çocuk Kütüphaneleri, Çocuk Kafe, çocuklara özel oyun alanlarinin yani sira Kafe Karatay’in yer alacagi Hos Kubbe’yi gençlere armagan ettiklerine vurgu yapti.

Karatay Belediyesi tarafindan çocuklar ve gençler için özel olarak tasarlanan Karatay Hos Kubbe’nin temeli, düzenlenen törenle atildi. Çimenlik Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde hayata geçecek Hos Kubbe projesinde gençlerin hem ders çalisabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylikla erisebilecekleri Kubbealti Kütüphanesi bulunacak. Burada ayrica gençler için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de yapilabilecek. Ayni zamanda Karatay Belediyesi’nin son 4 yilda hayata geçirdigi 148. yatirim olan projede 2 kütüphane, 1 de okuma salonu planlandi. Hos Kubbe’de yine 0-3, 3-6 ve 6-12 yas çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanlari ve Çocuk Kafe de bulunacak. Kisa sürede Konya’nin yeni markalarindan birisi haline gelen Kafe Karatay’in subelerinden birisi de yine Hos Kubbe içerisinde hizmet verecek.

“Hos Kubbe, gelecek nesillerimize yeni fikirler, düsünceler ve farkli ufuklar açacak bir projemiz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, temel atma töreninde yaptigi konusmada, her geçen gün Karatay’in ve yarinlarin teminati çocuklar için birbirinden kiymetli eserler kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarina vurgu yapti. Baskan Hasan Kilca, “Anne-babasina, komsusuna, memleketine, vatanina ve milletine hayirli, insanliga yararli bireyler yetismesinde bize de düsen sorumluluklar var. Hos Kubbe de, gelecek nesillerimize yeni fikirler, düsünceler ve farkli ufuklar açacak bir projemiz. Egitim-ögretim, bize göre insani akil ve ruh bütünlügü içinde her 2 dünyaya hazirlama ve yetistirme sanatidir. Bu nedenle sadece bugünü düsünmüyoruz. Bugünden yarinlari dizayn etmenin, yarinlara güzel hizmetler miras birakmanin derdindeyiz. Bu dert, bizim hizmet ivmemizi her geçen gün daha da artiriyor. Bu öncelik ve hassasiyetimiz neticesinde bir güzel hizmeti daha Karatay’imiza kazandirmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Bugün 148. temel atma törenimizi gerçeklestiriyoruz” dedi.

Belediye olarak belediye tarihinin en büyük bütçeli projelerinin hep çocuklara ve gençlere yönelik oldugunu ifade eden Baskan Kilca, “Bizler Hos Kubbe projemizle gelecegimiz olan yavrularimiza hos bir sada, bir dua birakma gayretindeyiz. Bugün temelini atmakta oldugumuz Hos Kubbe, insallah asirlar sonrasina bizlerin selamini ve muhabbetini tasiyacak” ifadelerini kullandi.

“Üretmeye ve Karatay’i gelecegin yildizi yapmaya kararliyiz”

Hasan Kilca, Hos Kubbe projesinin detaylariyla ilgili olarak da bilgi verdi. Baskan Kilca, projenin bodrum ve asma kat dahil toplam 3 kattan olusacagini ve bin 426 metrekarelik binanin 14 araçlik otoparka da sahip olacagini aktararak, “Hos Kubbe içerisinde sergi holü, 0-3 yas grubundan baslayarak 12 yasa kadar olan tüm çocuklarimizin istifadesine sunacagimiz çocuk kütüphaneleri, Çocuk Kafe, özel oyun alanlari ve yine yavrularimizin beceri ve yeteneklerini destekleyen maker alanlari bulunacak. Tüm bu aktivite alanlarinin çocuklarimizin erken yaslarda kitaplarla tanismalarina, okuma aliskanligi kazanmalarina ve bilgi ile becerilerini destekleyip, hayal güçlerini besleyecegine inaniyoruz. Yine bu özel mekanlar, evlatlarimizin mental sagligina katki sunmasinin yaninda, eglenceli aktivitelerle farkli ve benzersiz bir ögrenme ortami da sunacak. Bu projeyi tasarlarken gençlerimizi de unutmadik, bu nezih ortam gençlerimize de hitap edecek güzel imkanlara sahip olacak. Huzurlu ve sessiz bir ortamda gençlerimiz derslerine konsantre olurken, ihtiyaci olan her türlü bilgiye kolayca ulasabilecek ve arastirma yapabilecek kaynaklara da sahip olacak. Sinavlara hazirlanan yavrularimizin ders çalisma ortamlarinin ne kadar önemli oldugunu hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla sinav maratonundaki gençlerimiz de Hos Kubbe’deki Kubbealti Kütüphanesi’nden en güzel sekilde yararlanacak. Gençlerimiz için birçok sosyal ve kültürel etkinlikleri de burada yapacagiz. Konya’mizin markasi haline gelen Kafe Karatay’in biri de Hos Kubbe’mizde yerini alacak. Hos Kubbe çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 35 milyon liraya mal olacak. Durmadan, yorulmadan üretmeye ve Karatay’i gelecegin yildizi yapmaya kararliyiz” dedi.

AK Partili belediyelerin basarisina vurgu yapan AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi da Hos Kubbe’nin yatiriminin Karatay Belediyesi’nin 148. yatirimi oldugunu hatirlatarak bunun önemli bir belediyecilik basarisi oldugunu söyledi.



Konya Büyüksehir Baskan Vekili Mustafa Uzbas ise, Konya’nin ilim irfan medeniyeti olan bir sehir olduguna dikkat çekerek Karatay Belediyesi’nin de Hos Kubbe yatirimiyla sehrin bu özelligine ve birikimine katki saglayacagina vurgu yapti.

Konusmalarin ardindan Hos Kubbe’nin temeli dualar esliginde atildi. Temel atma törenine Selçuklu Belediye Baskan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Ilçe Baskani Mehmet Genç, Karatay Ilçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, AK Parti Karatay Ilçe Kadin Kollari Baskani Hülya Isik, Karatay ilçe mülki erkani, muhtarlar ve vatandaslar da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile