Karayalçın: 'Suriye'ye Askeri Müdahale Olmasından Endişeliyim'

Karayalçın: 'Suriye'ye Askeri Müdahale Olmasından Endişeliyim'

CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, "Suriye'ye askeri müdahale olmasından endişeliyim" dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, CHP Manisa İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz'ün de katıldığı ziyarette, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun da hazır bulundu. Ziyarette ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayalçın, hükümetin terör sorunu için 2009'dan bu yana birçok yöntem denediğini belirterek, "Bir açılım paketinden söz edildi. Daha sonra silahlı mücadelede alan kontrolü konsepti diye bir kavramdan söz edildi. Silahlı kuvvetlerin geri çekilmesi ve onun yerine yeni güçlerin devreye sokulması şeklinde ifade edildi. Her bir yetkilinin Kuzey Irak'a yaptığı ziyaretlerde, Kuzey Irak yetkililerinin Türkiye'ye geldiği dönemlerde sabrın tükendiği ve Kandil'e müdahale edileceği bildirildi.

Son olarak da Oslo görüşmelerinin yapıldığını öğrendik. Tüm bu çabalar tam bir fiyaskoyla sonuçlandı" dedi.

"TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILDI" Karayalçın, CHP Manisa Teşkilatı'na gerçekleştirdiği ziyarette Suriye meselesini de değerlendirdi. Türkiye'nin Suriye'de izlediği politikaları onaylamadığını söyleyen Karayalçın, "Bu yanlışlık Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda da görülmüştür. Türkiye yalnız kalmıştır. Halkımız da bu politikaları onaylamıyor. Yapılan kamuoyu yoklamalarında bu ortaya çıkıyor. Türkiye topraklarında Suriye muhaliflerinin siyasi ve askeri karargahları var. Milletvekillerimizi içeri almadılar. Orada ciddi iddialar seslendiriliyor. Bunu dışarıya kapatmak, gizli tutmak yanlıştır. Terör konusunda CHP'nin önerisi var. Suriye meselesinde CHP'nin önerisi var. Meclis bizim çağrılarımıza kulak verip toplanmalı. Suriye bizim komşumuz. Orada yaşanan olumsuzluk bizi de etkiliyor" diye konuştu

Suriye'de yaşanan olayların daha da ileriye gidebileceğini belirten Karayalçın, "Onun için Suriye meselesiyle ilgili bütün taraflar TBMM çatısı altında toplansın. Uluslararası bir konferans verilsin. Onun ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri devreye girsin ve üç aşamalı bir müzakere süreci işlesin. Bölgenin barışı ve huzuru bizim topraklarımızdaki barışın ve huzurun temelidir. Suriye'ye askeri bir müdahalenin olmasından endişeliyim. Sığınmacı kamplarındaki mülteciler gece Suriye'de çatışıyor. Sonra Türkiye'ye dönüyor. Sınıra yakın bölgelerdeki Suriye askerinin attığı mermi veya top Türkiye topraklarına düşüyor. Böyle sığınmacı kampı olmaz. Böyle durumda 'savaş'ı dile getirmek çok tehlikeli" dedi.

Ziyaretin ardından Manisa Pazarcılar Odası Konferans Salonu'na geçen Karayalçın, burada ketsel dönüşüm ve izlenecek politikalar hakkında seminer verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile