Karayollari Genel Müdürü Uraloglu, Yesil Yol Projesi Ile Bölünmüs Yol Çalismalarina Anlatti

Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu, Yesil Yol Projesi ile bölünmüs yol konularinda yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Uraloglu, kentte süren çalismalari degerlendirmek üzere geldigi Samsun'da Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir'i ziyaretinin ardindan AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Yesil Yol Projesi'nin birkaç bakanlikla birlikte çalisildigina isaret eden Uraloglu, "Karayollarini ilgilendiren tarafi, Yesil Yol güzergahinda bulunan kara yollarinin iyilestirilmesi üzerine ki bu anlamda esasinda biz üzerimize düseni yapmis durumdayiz. Yesil Yol Projesi'nde bunun disinda belediyelerin ve il özel idarelerin yapmasi gereken isler var. Çalismalar sürüyor." ifadesini kullandi.

- Bölünmüs yol çalismalari

Uraloglu, salgina ragmen geçen yil bölünmüs yol çalismasinda 800 kilometre yol yaparak hedeflerinin üzerine çiktiklarini vurguladi.

Diger taraftan önemli projelerin açildigini dile getiren Uraloglu, "Pandemide hizmetlerimizi aksatmadik, bazi imkanlar da olusmus oldu. Zaten Sayin Bakanimizla sürekli sahada olduk ve beraberce denetledik. Bitenlerinin açilislarini yaptik. O anlamda Karayollari bu süreçten olumsuz etkilenmedi diyebilirim. Hizmet etmeye devam ettik." dedi.

Uraloglu, bölünmüs yolda bu sene ise 500 kilometrenin üzerine çikmayi planladiklarini kaydetti.

- Yesil Yol Projesi

Dogu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginca sürdürülen Yesil Yol Projesi ile Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüshane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin üst kottan birbirine baglanmasi hedefleniyor.

Toplamda 4 bin kilometre olan Yesil Yol Projesi aksinda 2 bin 645 kilometre ana güzergahin iyilestirilmesi planlaniyor. Bu güzergahin 1024 kilometrelik kismi Karayollari Genel Müdürlügü sorumluluk alaninda yer aliyor.

Çalismayla Samsun'da Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti, Tokat'taki Ballica Magarasi, Ordu'nun Persembe Yaylasi, Giresun'un Kümbet Yaylasi, Trabzon'daki Uzungöl, Rize'de Anzer Yaylasi, Gümüshane'de Karaca Magarasi, Bayburt'ta yer alti sehri, Artvin'de Kafkasör Yaylasi gibi turizm merkezlerine ayni güzergah üzerinden ulasilabilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile