Karayolları izinsiz konulan 80 tanıtım tabelasını kaldırdı

Hatay Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda şehir genelinde görsel kirlilik oluşturan 80 tabela Karayolları 53. Şube Şefliğince kaldırıldı.

30 Eylü

Hatay Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda şehir genelinde görsel kirlilik oluşturan 80 tabela Karayolları 53. Şube Şefliğince kaldırıldı.

30 Eylül 2010 tarihinde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Hatay genelinde görsel kirliliğin önüne geçebilmek için ilçe girişlerinde yer alan tabelaların kaldırılmasına karar verilmişti.

Toplantıda ayrıca bölgede çevre kirliliği oluşturan her türlü atıkların en geç 15 Ekim 2010 tarihine kadar, görsel kirlilik oluşturan tanıtım levhalarının ise en geç 30 Ekim 2010 tarihine kadar işletme sahipleri, belediye başkanlıkları, ilgili kurum ve kuruluşlarca kaldırılması veya kaldırtılması kararı alınmıştı.

Yürütülmekte olan bu çalışma kapsamında, çevresine gelişi güzel atık bırakan, bırakılmasına müsaade eden, atıklarını mevzuata uygun olarak bertaraf etmeyen ve havaalanı kavşağı girişinden itibaren Hatay'ın kültür markalı kent olarak algılanmasına ciddi anlamda gölge düşüren 6 işyerine toplam 2 bin 322 TL, 1 kişiye 31 bin 745 TL. 1 belediye başkanlığına da 79 bin 364 TL olmak üzere toplam 113 bin 431 TL para cezası uygulandı.

Bu tarihten sonra da aralıksız devam eden denetimler yine sorumluluklarını yerine getirmeyen ve çevreyi kirleten 2 ayrı işyerine daha 387'şer TL para cezası uygulandığı öğrenildi.

Verilen süre sonunda izinsiz olarak yerleştirilen ve karayolları istimlâk sınırları içerisinde bulunan tanıtım tabelalarının sahiplerince kaldırılmaması üzerine Karayolları 53. Şube Şefliğince 80 adet değişik ebatlardaki 80 adet tanıtım tabelası, kesilmek suretiyle kaldırıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile