Karayolları'nın Patnos'taki bölünmüş yol çalışmaları sürüyor

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Karayolları ekiplerinin bölünmüş yol çalışmaları sürüyor. Ekipler, Sanayi Kavşağı'ndan Erciş yolu üzerinde bulunan Gresor Te

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Karayolları ekiplerinin bölünmüş yol çalışmaları sürüyor. Ekipler, Sanayi Kavşağı'ndan Erciş yolu üzerinde bulunan Gresor Tepesi'ne oradan da Değirmendüzü köyüne kadar olan bölünmüş yolu yapıyor. Geçtiğimiz yıl yatırım programına alınan ve ihaleye çıkan Patnos-Erciş arası karayolu, yapılan itirazlar sonucu ihalesi iptal edilmişti. Bu yıl tekrar ihaleye çıkan 50 kilometrelik karayolunda, yine ihaleye yapılan itirazlar neticesinde çalışmalar gecikmeli olarak başladı. Van, Muş ve Bitlis illerinin kesiştiği ve birçok ölümlü kazalara sebebiyet veren Sanayi Kavşağı'ndaki çalışmalar ise ilçe halkı ve sürücüleri memnun ediyor.

Sanayi Kavşağı'ndan Gresor Tepesi'ne kadar olan 11 kilometrelik yol ağındaki ihaleyi alan firma yetkilileri, çalışmaları yıl sonuna bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, Gresor Tepesi'ndeki rampayı yaklaşık 8 metre alçaltacaklarını söyledi.

Karayolları Patnos Bakım Şefliği yetkilileri de gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanması halinde sürücülerin rahat bir nefes alacaklarını ve yolların rahat oluşuyla daha kolay bir sürüş imkânı elde edileceğini belirtti. Yetkililer ayrıca yapılacak olan bölünmüş yolların kaldırımlı olacağını ve gerekli ağaçlandırmanın yanı sıra yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağını bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile