Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Keskin: 'Trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmayı asla unutmamalıyız'.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmanın asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

Keskin, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye'de trafik konusunda yaşanan sıkıntıların önlenmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesinin zor olmadığını vurgulayan Keskin, trafik konusunda eğitimin ciddi bir şekilde ele alınması ve sürücü eğitimi sisteminden taviz verilmemesi gerektiğini aktardı.

Sürücü kurslarının yeniden düzenlenmesi, sürücü ve direksiyon eğitiminin değiştirilmesi, stajyer sürücü uygulamasına geçilmesi, direksiyon sınavının şehir trafiğinde yapılması, sürücü sağlık raporlarının düzenlenmesi gibi taleplerinin bugün hayata geçirildiğini belirten Keskin, bu gelişmede ilgililere sundukları raporun katkısı olduğunu ifade etti.

İlkokuldan itibaren okullarda trafik eğitimi verilmesini öneren Keskin, ayrıca trafik eğitimi veren 'Trafik Meslek Liseleri' açılması gerektiğini, buradan mezun olan öğrencilerin trafik teknisyeni unvanıyla başta belediyeler olmak üzere trafikle ilgili tüm kuruluşlarda istihdam edilmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti. Keskin, şöyle devam etti:

'Şehirlerin trafik düzenlemesi göz kararı ve el yordamıyla değil, teknik olarak düzenlenmeli. Yine iki yıllık eğitim veren Trafik Meslek Yüksekokullarının açılması sağlanmalıdır. Ardından da trafik mühendisleri yetiştirecek Trafik Mühendisliği Fakülteleri mutlaka açılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığımıza, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, üniversitelerimize bu konuda önemli görevler düşmektedir. Türkiye trafik konusunda çok büyük kayıplar vermesine karşın bu sorunu çözecek eğitim altyapısının olmaması gerçekten çok düşündürücüdür. Üniversitelerimiz Türkiye'nin toplumsal kanayan yarası olan trafik konusuna artık bilimsel olarak bakabilmelidir.'

Kentlerde en önemli sorunlardan birinin de otoparklar olduğunu belirten Keskin, araç park yeri olmayan binalara izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Trafikte sürücülerin mutlaka '3 S' kuralına dikkat etmesi gerektiğini anlatan Keskin, 'Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorunların başında trafik gelmektedir. Artan nüfus yoğunluğu, plansız uygulamalar ve eğitim yetersizliğiyle sürücü ve motorlu araç sayısındaki hızlı artış, trafik sorununu her geçen gün arttırmaktadır. Trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmayı asla unutmamalıyız. Eğer sürücülerimiz trafikte birbirlerine karşı sevgi ve saygı kuralları içerisinde hareket edip, sabırlı bir şekilde araç kullanırlarsa kazalar büyük ölçüde azalacaktır. Sürücülerimiz mutlaka bu 3 S'ye dikkat etmeli.' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile