Karayolu Tamamen Çökünce Demir Yolu Da Ulasima Kapandi

Karayolu Tamamen Çökünce Demir Yolu Da Ulasima Kapandi

Karabük-Eskipazar karayolu üzerinde dün ve bugün yasanan çökmeler sonucu demir yolu da ulasima kapandi.

Karabük-Eskipazar D-100 karayolunun 6 km’sindeki kismi, sabah saatleri itibari ile tamamen çöktü. Yolun yaklasik 3 metre çökmesiyle, tonlarca toprak demir yoluna da zarar vererek kapatti. Yasanan çökmenin, daha önce Demiryolu ekiplerinin bölgede sondaj çalismasini teknik yönden gerekli önemleri almayarak yapmasindan ve etkili olan saganak yagislar sonrasi meydana geldigi belirlendi. Karabük - Eskipazar D-100 karayolunda yasanan çökme sonucu yol trafige tamamen kapanirken, ulasim ise karsi seritten saglanmaya basladi.

Öte yandan, karayolunda yasanan çökme ve kayan tonlarda toprak, yolun alt kisminda yer alan demir yolunu da zarar verdi. Karabük - Ankara yönüne demir yolunun tamamen kapanmasina neden olan heyelan ve çökmeler, ayrica KARDEMIR fabrikalari içinde kullanilan demir yolu aglarina da zarar verdi.

Karayolunun tamamen kapanmasi sonucu Karayollari ekipleri bölgede önlemlerini artirarak, çalismalara baslarken, yasanan çökme ve heyelanin meydana geldigi bölge ise dron ile görüntülendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile