Karda Güres Tuttular, Ipli Kayaklarla Kaydilar

Karda Güres Tuttular, Ipli Kayaklarla Kaydilar

Tokat’in Basçiftlik ilçesinde yapilan kar senliklerinde karda güres tuttular ipli kayaklarla kaydilar.

Tokat’in Basçiftlik ilçesinde yedincisi düzenlenen kar senlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Bin 600 rakimli Saman Dagi’nin eteklerindeki kayak merkezinde yapilan senliklere 7’den 70’e kayak sevenler yogun ilgi gösterdi. Kizakla kayan vatandaslardan dengesini kaybederek düsenlerin yani sira hizini alamayarak bitis noktasini asanlar heyecan dolu anlar yasadi. Yaril yil tatilini degerlendiren ögrencilerde doyasiya eglendi.

Kar üzerinde güres tuttular

Senliklerin açilis töreninde halk oyunlari ekipleri gösteri yapti. Halk oyunlari ekiplerinin ardindan güresçiler karin üzerinde güres tuttu. Eksi 5 derecede güresen sporculari vatandaslar ilgi ile izledi. Sporculardan bazilari üsürken bazilari sogugu hissetmedigini kaydetti.



Ipli kayaklarla kaydilar

Basçiftlik ilçesinde yöre sakinlerinin atalarini kullandigi kayak takimlari da dikkat çekiyor. Gürgen agacindan yapilan kayak takiminda kara lastik ayakkabidan ayak takma yeri bulunuyor. Kayak sopasi yerine ise kayaklarin ucuna takilan ipler kullaniliyor. Vatandaslar, ’ipli kayak’ adini verdikleri kayak takimlari ile kaymanin tadini çikartiyor. AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazit, iplik kayagin Türkiye’de sadece Tokat’ta oldugunu belirterek, “Diger kayaklardan farkli bir kayma metodu olarak bunlar yapilir, degerlendirilir. Ve bunu bizim dedelerimizden beri gördügümüz bir gelenek. Bu geleneksel bir ata spor olarak burada uygulaniyordu. Simdi biz bunu diger kayak sezonlariyla beraber de birlestirmek suretiyle bir geleneksel sölen haline getirdik” dedi.

Tokat Valisi Ozan Balci ise etkinlikleri birlik ve beraberligi güçlendirdigini ifade ederek, “Yaslisiyla genciyle, kadiniyla erkegiyle, çocuguyla insanlarimiz burada. Bu ayni zamanda bir eglence. Birlik, beraberlik. Hayati yasami paylasmak. Bence güzel bir birliktelik oldu. Milletin, insanlarimizin bir ve beraber olmasi, birbirini sevmesi, kucaklamasi, sarip sarmalamasi açisindan hava soguk ama kalpler sicak güzele bir etkinlik oldu” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile