KARDEMIR'den Avrupa'ya Demir Yolu Atagi

KARDEMIR'den Avrupa'ya Demir Yolu Atagi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S (KARDEMIR), Genel Müdürü Necdet Utkanlar, otomotiv sanayisi için yeni üretimler gündeme getirdiklerini ve demiryolu rayi ile tekerinden sonra demiryolu aks ve teker setleri üreteceklerini söyleyerek, "Tren tekeri noktasinda Avrupa’ya ciddi manada ihracata basladik" dedi.

Istihdamin korunmasi, gelistirilmesi ve issizligin önlenmesi adina yürütülen Isbasi Egitim programi dolayisiyla KARDEMIR’de 101 kisi is basi yapti. Egitim Kültür Dairesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen açilis törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, KARDEMIR Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ali Oflaz, ISKUR Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz, kurum müdürleri, Kardemir yöneticileri ve isçiler katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, KARDEMIR’in 85 yillik süre içerisinde ülkenin kalkinmasina katki sundugunu belirtti.

KARDEMIR’in ayni zamanda yeni isletmelerle bölgenin parlayan yildizi haline geldigini ifade eden Gürel, “Eskipazar ilçesinde de yeni bir Organize Sanayi Bölgesinin önümüzdeki yil içerisinde fabrikalarinin temellerinin atildigini ve istihdam sahalarinin yükseldigini göreceksiniz. Bunlarin tamami KARDEMIR’in geçmisten beri oraya birakmis oldugu kültürün eseri. KARDEMIR genç cumhuriyetin agir sanayide en önemli yatirimlarindan bir tanesidir” dedi.



“Türkiye’de bugün ikinci bir esi olmayan fabrika haline geldi”

KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, fabrikanin büyük badireler atlattigini ve sikintilar virajlardan geldigini aktararak, “Atalardan yadigar bir fabrikada çalisiyoruz. Burasi bizim için kutsal bir emanet. Birçok arkadasimizin dedeleri burada çalismisti. Birçok kisinin hedefi de çocuklarinin da burada çalismasi. Her emekli olanda kendi çocugunun buraya girmesini istiyor. Bunlar bu kadar kolaylikla olmuyor. Çünkü burada çalisan insanlar, burada olan bagliliklari arkadan gelen nesillere elini uzatmasina vesile oluyor. Verimli bir yil geçirdik. KARDEMIR büyük badirelere atlatti. Birçok sikintili virajlardan geldi ama Türkiye’de bugün ikinci bir esi olmayan fabrika haline geldi. KARDEMIR’de üretilen ürünler Türkiye’de bazi ürünler bakimindan ikinci bir fabrikada üretilemiyor. Birçok kez söyledim ama yine söylemeden geçemeyecegim. Bugün Türkiye Cumhuriyeti istese 5 fabrika daha kurar ama böyle bir fabrika için ne bir kaynak ayirabilir ne de özel sektör böyle bir fabrika kurabilir. Fabrikayi kurmak sadece makine ve ekipmanlari arka arkaya siralayip üretime geçmek degildir. Önemli olan kurulan bu ekipmanlarin bir bilgi ve beceri ile yönetiliyor olmasidir. Orada üretim bilgisinin, üretim disiplininin kurulmus olmasinin zorunlulugu vardir. Makinen vardir ama kullanacak adamin yoksa hiçbir anlami yoktur.

“Kisa bir süre sonra akslari ve teker setlerini üretmeye baslayacagiz”

“Tüm çalisanlarin burada olusturmus oldugu sirket hafizasi son 85 yila dayaniyor” diyen Utkanlar, “Bugün burada ürettigimiz demiryolu raylarinin yani sira ilk kez basladigimiz tren tekerlerinin üretilmesi. Çok kisa bir süre sonra demir yolu akslari ve teker setlerini üretmeye baslayacagiz. Bunlar Türkiye’de ilk ve tek. Suanda Avrupa’ya ciddi anlamda ihracatlarina basladik. Büyük profiller üretiyoruz. Otomotiv sanayi için yeni üretimler gündeme getiriyoruz. Bugün öglen saatlerinde iki alman firma ile masaya oturup sohbet ettik. Bu firmalar bizden son derece özel çelik taleplerinde bulunuyor. Bu adamlar Almanya’dan kalkip bosuna gelmiyorlar. Bu adamlar bizimle gelip konusuyorlarsa bizden çok özel bir takim çelikleri istiyorlarsa bir takim duyumlardan sonra geliyorlar. Bunlari el birligiyle, her birimizin ucundan tutmasiyla üretip ortaya koyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Is güvenligi üretimin önünde gelen birinci dikkat etmemiz gereken husustur”

Isbasi yapacak isçilere de seslenen Utkanlar, “Bu fabrikanin yeni ürünlerini ortaya koymasi, üretmesi, hem ailelerimiz, hem sehrimiz hem de ülkemiz için son derece önemli ve kutsal bir görevdir. Bu kutsal göreve hos geldiniz. Üretmek de iyi güzel ama burada bizim üzerinde durmamiz gereken en önemli konu isimizi yaparken, is güvenligini ve kurallarini tüm noktalariyla dikkate almamiz ve uymamizdir. Kazasiz çalismamiz. En önemli konu kendi sagliginizi ve yaninizdaki arkadaslarinizin is güvenligini korumak olmalidir. Is güvenligi konusu üretimin önünde gelen birinci dikkat etmemiz gereken husustur. Sizlere ustalariniz ve amirleriniz tarafindan ögretilen is kurallari birinci hedefiniz olmalidir. Ondan sonra tabi ki isiniz yapmak olmalidir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan isçilere belgeleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile