'Kardeş Okul' Projesi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen "Kardeş Okul" Projesi kapsamında bir okulun fen ve bilgisayar laboratuvarının restorasyonunu yaptırdı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu'ndaki laboratuvarların açılışına, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü İsmet Teoman Turhan, okul müdürü İlhan Yalçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Laboratuvarların açılışının yapılmasının ardından Erdoğan, fen laboratuvarında ilk sağlık dersini verdi. Kalbin çalışmasını ve kalp sağıyla ilgili bilgiler veren Erdoğan, çocukların sorularını yanıtladı.
Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen proje kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlköğretim Okulu'nun laboratuvarlarını yenilediklerini söyledi.

Okulların ihtiyaçlarının bu projeyle kurumlar tarafından giderildiğini ifade eden Erdoğan, "Bizim kardeş okulumuz da bu okul. Arkadaşlarımız birkaç ay öncesinde bağlantılarını kurdular. Onlarla çok yakın işbirliği gösterdiler. Kardeş okulumuz muhtemelen bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Elimizden geldiği kadar bizim karşılayabileceğimiz kadar imkanlarla karşılamaya çalışacağız. Fen laboratuvarına yeni ekipmanlar alındı. Bilgisayar laboratuvarına da 25 bilgisayar aldık."
Okul müdürü Yalçın da eğitimle ilgili yapılacak her şeyin küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, "Nihayetinde bunlar öğrenciler için yapılıyor. Yapılan her şey memleketim için en önemli en değerli varlığı olan öğrenci için vatan evlatları için yapılıyor. Okulların daha cazibe merkezi olması gerekiyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile