Kardeş Şehir Kentucky‘den Adapazarı’na Ziyaret

Kardeş Şehir Kentucky‘den Adapazarı’na Ziyaret

Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) Kentucky Eyaleti’nin Louisville Belediyesi Dış İlişkiler Direktörü Suhas Kulkarni, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti.

Adapazarı Belediyesi’nin geçen yıl Amerika’nın Kentucky Eyaleti’nin Louisville Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir protokolü çevresinde ziyarette bulunan Kulkarni, “Adapazarı Belediyesi ve Başkanımız Süleyman Dişli ile bir yıldır görüşüyoruz. Kardeş şehir ilişkilerimiz bir yıl içinde hızla ilerledi” dedi.

Başkan Süleyman Dişli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu protokolden çok güzel sonuçlar çıkartabiliriz. İş dünyası ve üniversite dünyasının bir arada hareket edebileceği bir kardeş şehir protokolü yaptık. Yapılan protokolün kağıtta kalmaması ve hayata geçirilmesi için neler yapabiliriz bu konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz. İki şehir arasında yapılan protokol gereği önümüzdeki günlerde Amerika’dan üniversite ve iş adamlarından oluşan heyet ilçemize gelerek ziyarette bulunacaklardır. Bu protokolün şehrimize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Süleyman Dişli ile protokol çerçevesinde yapılabileceklerini görüşen Loisville Dış İlişkiler Direktörü Kulkarni, “Louisville Belediyesi olarak Adapazarı’nda iş adamları ve üniversite ile neler yapabiliriz onun için buradayım. Bu ziyaretler beni de çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile