Kardeş Şehirle Duygusal Vedalaşma

Kardeş Şehirle Duygusal Vedalaşma

Mudanya’nın Fransa’daki kardeş şehri olan Romorantin’de düzenlenen Gastronomi Fuarı’nda Türk mutfağını tanıtan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile beraberindeki 24 kişilik heyet ülkeye veda etti.

Romorantin Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen veda yemeği Auberge du Priueré Restaurant’ta verildi.

Romorantin Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ticaret Odası Başkanı olan Phillippe Charbonnier ile Başkan Danışmanı Mehmet Dikmen ve Türk Fransız Derneği Başkanı Nevzat Karataş’ın hazır bulunduğu yemeğe, bu yıl 35.’si düzenlenen Gastronomi Fuarı’nda görev yapan belediye görevlileri ile dernek yöneticileri de katıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, kardeş ülkenin gösterdiği misafirperverliğe ve organizasyonda emeği geçenlere Mudanya halkı adına teşekkür etti. Aktürk, Romorantin Belediyesi’ne en yakın zamanda yapacağı resmi müracaatla, Mudanya’yı ve Türkiye’yi her gün hatırlatabilecek bir eserin Romorantin’de oluşturulması yönünde teklifte bulunacaklarını söyledi.

Romorantin Belediye Başkan Yardımcısı Phillippe Charbonnier ise, farklı bayraklar arasında egzotik tatları buluşturan Gastronomi Fuarı’na bu yıl Türkiye’nin konuk ülke olarak katılmasının sınırların ötesindeki kardeşlik ve dostluğu da pekiştirdiğini dile getirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile