Kardesinin Otomobilini Üzerine Aldi, Evine Haciz Geldi

Kardesinin Otomobilini Üzerine Aldi, Evine Haciz Geldi

Adana’da ehliyeti olmayan kadin, üzerine aldigi kardesinin otomobili ölümlü kazaya karisinca evine haciz geldigini söyledi. Yasli kadin, “Ehliyetim bile yok. Kardesime iyilik yaptim, sonu bu oldu” dedi.

Kocasi hayatini kaybeden Dursun Dogan (60), esinden kalan emekli maasi ile geçimini sürdürdügünü belirterek, “Bundan 7 yil önce kardesim ‘Otomobil aldim ancak benim borcum var. Bu otomobili sen üzerine alir misin?’ dedi.

Ben de kardesim oldugu için kabul ettim. Benim ehliyetim bile yok. Ben otomobil kullanmasini bilmem. Kardesim otomobili aldiktan 3 yil sonra oglu kaza yapip bir kadina çarpmis. Kadin kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmis. Ben de bunu ifade için polis merkezine çagrildigimda ögrendim. Benim hiçbir seyden haberim yok. Daha sonra karsi taraf hem sürücüyü hem de otomobilin ruhsat sahibini mahkemeye vermis. Mahkeme 127 bin lira tazminata hükmetmis. Bunun yarisini, ben yarisini da sürücü yani yegenim ödeyecekmis” dedi.

Dogan, bu cezayi ögrendikten sonra kardesinin yanina gittigini ancak parayi ödemedigini belirterek söyle devam etti:

“Ben kardesime bir iyilik yaptim ama karsiliginda kötülük buldum. Kardesim tazminati ödemiyor. Benim bütün hisseli arazilerime, hesaplarima bloke konuldu. Ayrica evime de haciz çikardilar. Benim 63 bin 500 lirayi ödeyecek gücüm yok. Bu nedenle haczi de kaldiramiyorum. Her an esyalarimiz haczedilecek diye bekliyorum. Benim hiçbir alakam olmazken magdur oldum. Kardesim bana sirtini çevirdi, ben yetkililerden yardim bekliyorum. Ben sadece kagit üzerinde otomobilin sahibiyim, kazayla hiçbir alakam yok.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile