Karesi Belediyesi Gelecege Nefes Oluyor

Karesi Belediyesi Gelecege Nefes Oluyor

Karesi Belediyesi kentteki yesil alanlarin miktarini artirmak, Karesi’nin çehresini yesille bulusturmak, sehir sakinlerinin kaliteli vakit geçirebilecekleri alanlar olusturmak için "Daha Yesil Bir Karesi" anlayisiyla çalismalarina devam ediyor, gelecege nefes oluyor.

Karesi Belediyesi tarafindan ilçe genelinde yesil alan miktarinin arttirilmasi, yeni ormanlik alanlarin ilçeye kazandirilmasi, bakimli bir sehir için çalismalarina devam ediyor. Park Ve Bahçeler Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan ilçeye yeni park ve yesil alanlar kazandiriyor. Ilçeye yeni parklar ve yesil alanlar kazandirilirken, mevcut parklarda yenileme, bakim ve onarim çalismalari ekipler tarafindan titizlikle gerçeklestiriliyor.

4 yilda 3,5 milyon metrekare ot temizligi

Karesi Belediyesi, 2019-2022 yillari arasindaki 4 yillik süreçte 19 yesil alan düzenlemesi gerçeklestirirken, 6 bin 251 adet bitki dikimi yapti. Çalismalar dahilinde yine bu yillar içerisinde 30 adet oyun gurubu ve 498 adet aydinlatma diregi montaji gerçeklestirildi.

460 adet donati elemani montaji yapilirken, 3,5 milyon metrekare ise kaldirim üzeri ve mezarlik içi yabani ot temizligi yapildi. Yine çalismalar dahilinde Kocaavsar Mesire alani düzenlenirken, kent sakinlerinin tatil günlerini keyifli bir sekilde gerçeklestirebilecekleri 230 dönümlük bir alan sehre kazandirildi.

Ayrica 44 bin 322 metrekarelik alanda TBMM’nin kurulusunun 100. Yildönümü, meclis üyeleri, Karesi’de dogan her bebek için ve Hayat Veren Dönorlar Hatira Ormaniyla 990 adet fidan toprak ile bulustu.

Baskan Orkan: “Hedef kisi basi 25 metrekare yesil alan”

Karesi Belediyesi’nde yesil alan miktarini kisi basi 25 metrekareye çikarma hedefleri oldugunu söyleyen Belediye Baskani Dinçer Orkan, özellikle çocuklari önemsediklerini belirtti.

Pandemi sürecinde vatandaslarin nefes alabilecekleri yesil alanlarin önemli olduguna dikkat çeken Baskan Orkan, “Belediye olarak mahallelerimize yeni nesil modern oyun parklari kazandiriyoruz. Parklarin çocuklarimizin zihinsel ve fiziksel gelisimlerine katki saglayan, güven içerisinde ve saglikli bir sekilde vakit geçirebilecekleri alanlar olmasini önemsiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile