Kargid, Kobi'lere Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Verecek

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), işletmelere yönelik yeni bir proje hazırladı.

KOSGEB desteği ile hazırlanan ‘KARGİD Üyesi KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması Projesi’ ile işletmelerin mali kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. ‘KARGİD Üyesi KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi’nin tanıtımı bir otelde düzenlenen toplantıyla yapıldı. Programa; Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, belediye başkanları, KOSGEB yetkilileri ve KADGİD üyesi iş adamları ile davetliler katıldı.

İki aşamadan oluşan projede, ilk olarak dernek üyesi 90 KOBİ’ye ilk olarak genel işletmecilik konularında 72 saat eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Eğitim programında satış ve pazarlama, iletişim teknikleri, yönetim ve organizasyon, Yeni Türk Ticaret Kanunu, finansal yönetim, müşteri ilişkileri, altların motivasyonunu artırma teknikleri, kurumsallaşma konuları, AB hibe fonları, Kalkınma Ajansı hibe fonları, KOSGEB destekleri, IPARD yatırım destekleri, ihracata yönelik devlet yardımları ile TÜBİTAK destekleri konusunda eğitimler verilecek. Bu eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle de işletmelerin mali kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Projenin ikinci aşamasında ise işletmelerin büyümeleri ve rekabet güçlerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla sektörel kümelenme etkinlikleri düzenlenecek. Vali Recep Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin projeyle; daha rekabetçi ve dünya ile entegre olabilmeleri yolunda kendi teknolojilerini geliştirmeleri için çok önemli bir kazanım elde edebileceklerini söyledi.

Devletin, 2023 hedeflerine ulaşabilmek ve cari açığın kapatılması, işletmecilerin daha rekabetçi bir yapıya sahip olabilmeleri için bir takım fırsatlar sunduğunu anlatan Kızılcık, “Ekonomimizin yüzde 98’i KOBİ’ler oluşturuyor. KOBİ’leri global piyasada sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları, değişen koşullara ve çağa adapte olabilmeleri de dünyadaki gelişmeleri anında ve takip etmeleri ile mümkün olabilmektedir. Bununla birlikte en kaliteli ürünü imal etme ve rekabet için de en ucuza satmak hedefimiz olmalıdır.” dedi.

Vali Kızılcık, gelişen bilgi ve teknolojiyi anlayabilme ve üretime katabilme adına devlet desteklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının çok büyük önem arz ettiğini anlattı. Dünya piyasasındaki gelişmeleri yakalayabilmek için de değişim ve gelişimi fark etmek gerektiğinin altını çizen Kızılcık, bu değişimi yakalamanın da yeterli olmayacağına, bunu sürdürülebilir kılmanın daha önemli olduğunu vurguladı. İşletmelerin hazırlanan proje sayesinde bu fırsatı yakalayacaklarına inandığını dile getiren Kızılcık, emeği geçenlere teşekkür etti. KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş da KOBİ’lerin kalite, bilgi ve teknoloji alanlarında yeterli donanıma sahip olmadığını söyledi.

İşletmelerin bu nedenden dolayı yeterli rekabet gücünü de sahip olmadığını ifade eden Altıntaş, “Dernek olarak üye işletmelerin rekabet gücünü artırma, değişen piyasada yeni partnerler ve rekabet ortamı bulabilmelerine imkan sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.

Altıntaş, bu çerçevede hazırladıkları ‘KARGİD Üyesi KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi’yle de üyeleri olan 90 KOBİ’ye eğitim ve danışmanlık hizmetleri verileceklerini kaydetti.

Projeden faydalanmak isteyen işletmelerin dernek merkezine başvurmalarını isteyen Altıntaş, fazla talep gelmesi halinde ise seçim komisyonun başvurular arasından seçim yapılacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile