Karin Esir Aldigi Isparta'da Okullarin Bahçesi Ve Çevresi Temizleniyor

Karin Esir Aldigi Isparta'da Okullarin Bahçesi Ve Çevresi Temizleniyor

Isparta’da etkili olan yogun kar yagisi ve buzlanma riski nedeniyle, 5 gün ara verilen yüz yüze egitim önümüzdeki pazartesi günü baslayacak. 44 mahalledeki 85 okulda kar temizleme çalismalari hummali sekilde devam ediyor.

Isparta’da 3 Subat 2022 tarihinde baslayan yogun kar yagisinin ardindan okullarda da sömestr tatili bir hafta uzatilmisti. Önümüzdeki pazartesi okullarin açilmasi sebebiyle Isparta genelinde tüm okullarda Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan temizlik çalismasi basladi.

Bir yandan köylerdeki çalismalarina devam eden ekipler, ayni zamanda da sehir merkezindeki okullar için 16 araç ve 20 personel görevlendirerek, 44 mahalledeki 85 okulda kar temizligi çalismasini yürütüyor. Cumartesi ve pazar günü tüm okullarin kar temizliginin tamamlanmis olacagi bildirilirken çalismalara DSI 18. Bölge Müdürlügü de 3 is makinesiyle destek verdigi ögrenildi. Kar temizliginin ardindan ihtiyaç duyulan okullarda ekipler tarafindan tuzlama çalismasi da yapilacak.

"Iki günde bitecek"

Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoglu köylerdeki çalismalarini hemen hemen tamamladiklarini ve köyler haricinde, çobanlarin talepleri üzerine bazi yayla yollarinda da çalisma yaptiklarini belirterek, bugün itibariyle de sehir merkezindeki okullarda çalismalara basladiklarini söyledi.



Vali Ömer Seymenoglu’nun talimatiyla olusturduklari ekiplerle 85 okulu egitim ögretime hazirlamak için çalismalara basladiklarini dile getiren Zadeoglu, hafta sonu temizlik islemlerinin bitecegini bildirdi.

Ülkü Ortaokulu’ndaki temizlik çalismalarina katilan Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur ise “Uzatilan ara tatilin ardindan pazartesi günü açilacak olan okullarin hazirlanmasi için ekiplerimiz çalismalarina basladi.

Kar temizliginin yapildigi, buz riskinin azaltildigi bir ortamda bizler de çocuklarimizla pazartesi günü, yüz yüze egitime baslamanin heyecanini yasiyoruz ”ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile