Karla Mücadele Ekipleri Kapali Köy Yolu Birakmadi

Karla Mücadele Ekipleri Kapali Köy Yolu Birakmadi

Afyonkarahisar Il Özel Idaresi Karla Mücadele ekipleri kar yagisi nedeniyle kapali olan köy yollarina aninda müdahale ederken, Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürü Faik Karakoç kar yagisinin ardindan kapali hiç bir köy yolu birakmadiklarini vurguladi.

Afyonkarahisar’da son 7 yilin en yogun kar yagisinin yagmasiyla birlikte karla mücadele ekipleri kapali köy yolu kalmamasi için canla basla çalisiyor.

Afyonkarahisar Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürü Faik Karakoç son kar yagisinda yapilan çalismalari anlatarak, “Afyonkarahisar’da en son yagan kar yagisi yaklasik 250-300 civarinda köyümüzde etkili oldu kar yagisi. Çalismalarimizda bu yönde devam ediyor. 80 araç, 100 personelle gece saat 4.30’dan itibaren çalismaya çikiyoruz. Artik kapali köy yolumuz yok. Sürgünden etkilenen ve tekrar kapanan köy yollarimizda çalismalarimiz devam ediyor. Bütün ekiplerimiz sahada. Ocak 19’dan bu yana ilimizde etkili bir yagis görüyoruz. 2015’ten bu yana ilk defa böyle bir kar yagisi etkili oldu. Hazirliklarimiz tamdibir problem bir sikinti yasamadik. Geçmis yillarda 450-500 ihbar alinirken bölgemizde bu yil yogun bir sekilde kar yagmasina ragmen 59 ihbarla bir en az sayida ihbar alinan bir yil rekoru kirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile