Karlari Eriyen Sis Dagi Misafirlerini Agirlamaya Basladi

Karlari Eriyen Sis Dagi Misafirlerini Agirlamaya Basladi

Trabzon’un Salpazari ilçesine bagli Sis Dagi Yaylasinda kis aylarinda yagan yogun karin erimesiyle birlikte yayla misafirlerini agirlamaya basladi. Baharin gelmesiyle eriyen karlarin ardindan yaz mevsimine dogru yayladaki turizm faaliyetlerinin artmasi bekleniyor.

Trabzon’un Salpazari ilçesi ile Giresun’un Eynesil ilçesi sakinleri tarafindan yogun olarak kullanilan ve deniz seviyesinden 2 bin 182 metre yüksekteki Sis Dagi Yaylasi üzerindeki kar örtüsünü büyük ölçüde atti. Yayla yogun yapilasmayla gündeme gelse de her mevsim farkli bir güzellik ile ziyaretçilerini agirliyor. Trabzon-Giresun sinirinda yer alan Sis Dagi yaylasi Nisan ayinin son günlerinde vatandaslarin ilgisini çekmeye baslayarak adeta sezona "Merhaba" dedi.

Her yil Temmuz ayinin dördüncü cumartesi günü Sis Dagi Senlikleri’nin de yapildigi yayla ziyaretçilerini bekliyor.

41 yil sonra yeniden Sis Dagi’nda

Yaylada karlarin erimeye baslamasi ile yaylaya çikan vatandaslar arasinda yer alan Ramazan Akat, 41 yil sonra Sis Dagi’na çiktigini söyledi.

Akat "Daha önce de gelmistim buraya gençligimde. 1983 yilinda bu bölgeye gelip ilk elektrik trafosunun açilisinda bulunmustum. O günden beri bildigim ve begendigim bir bölge burasi. Dogal güzellik çok güzel bir sey, tertemiz hava, güzel tabiat. Herkesin içine bir sicaklik ve güzellik duygusu asiliyor. Deniz kenarlarinda yanmaktansa bu yaylalarda efil efil esen bir rüzgarin altinda yanmak çok daha güzel bence" dedi.

Ankara’dan ilk defa Sis Dagi’na geldigini ifade eden Emine Akat, "Trabzonluyum ancak Ankara’da yasiyorum. Buraya ilk defa geldim. Çok begendim gerçekten ve çok güzel. Anlatilmaz yasanir derler ya tam olarak öyle iste. Insan çok duygulaniyor. Sehir merkezinde sicacik hava var ama buraya geliyorsunuz bu kar, toprak ve suyu görünce çok mutu oldum. Kesinlikle bir daha gelmek isterim. Zaten çocuklarim da artik bu tarafa tasinmayi düsünüyorlar. Ben son zamanlarda Karadeniz belgeselleri izliyorum. Herkesi buraya gelmeye davet ediyorum. Bu tarihlerde bu kari burada görmek çok güzel" diye konustu.



Sahilden 40 dakikada Sis Dagi’na çikabilirsiniz

Vakfikebir’den geldigini belirten Yavuz Cömert ise "Çocuklarla birlikte geldik, onlari böyle daglara ’Çikaralim’ dedik. Tepelerde parça parça kar olsa da artik onlar da 5-10 gün içinde erir. Bu vakitten sonra burasi Trabzonlularin, Giresunlularin bir numarali yeri. Burasi olsun, tepe tarafinin olsun her hafta sonu ziyaretçileri oluyor. Sis Dagi 2 bin 182 rakimli bir yayla. Bu civarin en yüksek dagi. Burada hafta içi, hafta sonu, özellikle yaz aylarinda çayinizi içecek, mangalinizi yapacak yer bulamiyorsunuz. Gelecek olanlar sahilden yaklasik 40 dakikada buraya gelebilir ve yayla havasini alabilirler. Günübirlik çok rahat gelinip gidilebilecek bir yer" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile