Karlıova'da 'Umre' Ödüllü Yarışma

Bingöl Karlıova İlçe Müftülüğünce düzenlenecek Siyer yarışmasında birinci gelen öğrenciye Umre ödülü verileceği bildirildi.

Karlıova İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ortaklaşa düzenlenecek Siyer sınavı 29 Aralık'ta yapılacak.

İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez, yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in hayatı ile ilgili yapılacak sınavda birinci gelen lise öğrencisinin yarıyıl tatilinde umreye gönderileceğini belirterek, lise öğrencilerinden 2. ve 3. olana ile ortaokul öğrencileri kategorisinde dereceye giren ilk üçe de altın verileceğini ifade etti.

Yarışma kapsamında ilçe merkezi ve köylerde eğitim gören ortaokul öğrencilerine Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan 3 bin, lise öğrencilerine de 850 kitabın ücretsiz dağıtılacağını belirterek, "Bu yarışmadaki amacımız, her eve peygamberimizin hayatını anlatan bir kitabın girmesi ve her insanın onun hayatından haberdar olmasıdır. Gençlerimiz ve çocuklarımızın peygamberimizin hayatını öğrenip onu rehber edinmesi esas amacımızdır" ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile