Karpuz Tezgahlara Düstü

Karpuz Tezgahlara Düstü

Yaz meyvesi olarak bilinen karpuz, Eskisehir’de tezgahlara kilogrami 15 liradan düstü.

Daha çok aseren kadinlarin yakinlari tarafindan satin alinan siyah Iran karpuzlari, Eskisehir Yunus Emre Kapali Pazar Yeri tezgâhlarinda yerini aldi. Yaz aylarinda satisa çikan karpuzun kilogram fiyati, mevsimi olmadigi zamanlarda 15 liraya kadar çikiyor. Kis aylarinda Türkiye’de üretimi olmadigi için Iran’dan ithal edilen siyah karpuzlar, nakliye masraflarindan dolayi yüksek fiyatlardan satiliyor. Manav tezgâhlarinda karpuz bulunmadigi zaman birçok vatandasin sordugunu söyleyen Eskisehirli pazarci Halil Erdag, siyah karpuzlari genellikle hamile kadinlarin eslerinin satin aldigini belirtti.

Erdag, “Karpuz bu mevsimde Türkiye’de yetismedigi için Iran’dan geliyor. Iran’dan geldigi için gümrük vergisinden dolayi fiyati biraz pahali. Türkiye’de yetisse kilosu 7 liradan satilir ama Iran’dan geldigi için nakliye masraflariyla birlikte kilosu 15lira. Genellikle hamileler satin aliyor, keyfi alan müsterimiz pek yok. Satin alan müsterimiz çok oluyor, tezgâhimizda olmayinca çok soruyorlar” dedi.



“Tadi yazin çikan Türk karpuzlarindan bile daha tatli”

Fiyatinin alisilmisa göre çok pahali olmasindan dolayi keyfi alinacak bir ürün olmadigini dile getiren Halil Erdag, tadinin Türk karpuzlarindan bile daha güzel oldugunu iddia etti. Erdag, “Genelde aseren müsterilerimiz aliyor ve 1 tane çok gelecegi için dilim seklinde satin aliyorlar. Keyfi alinacak bir ürün degil çünkü bir kapuz hemen hemen 100 liraya geliyor. Tadi yazin çikan Türk karpuzlarindan bile daha tatli. Iran karpuzu kumda yetistigi için tadi güzel oluyor, buradaki karpuzlar toprakta yetistigi için tadi Iran karpuzlari kadar tatli olmuyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile