Karpuz Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Karpuz Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) araştırmasında, Ramazan’ın zam şampiyonu karpuz üreticinin ve satıcısının yüzünü güldürdü.

Geçen yıl tarlada 10 Kuruşa kadar düşen karpuz şuanda 30 kuruş ila 35 kuru arasında satılıyor. Tezgahlarda kilosu 50 kuruş ila 1 TL arsında satılan karpuz, yazın vazgeçilmezleri arsında yer alıyor.
TZOB araştırmasında, Ramazan’ın zam şampiyonu karpuz oldu. Karpuz fiyatları markette yüzde 19,08 artarken, üretici fiyatlarında ise yüzde 41,38’lük artış yaşandı. Karpuzdan sonra fiyatı en çok artan ürünler yüzde 13,63 oranıyla kuru soğan, yüzde 10,82 ile çilek, yüzde 8,59 ile kuru kayısı oldu. Market fiyatlarında, en fazla düşüş yüzde 25,54 oran ile domateste görüldü.

Domatesteki fiyat düşüşünü yüzde 19,05 ile sivri biber, yüzde 18,72 ile marul, yüzde 14,88 ile pirinç izlediği belirtildi.

Karpuz fiyatından memnun olan satıcılar, fiyatın bu yıl daha aşağıya düşmesini beklemediklerini belirtiyorlar. Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Atça Beldesi karpuz satan Ali İpek, “Bu yıl fiyatlar iyi. Üretici de atıcı da memnun. Karpuz fiyatları bu rakamların altına inmez” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile