Kars '1. Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali' Basladi

Kars '1. Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali' Basladi

Kars 1.Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali basladi.

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla, Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün himayelerinde Kars Belediyesi tarafindan organize edilen ve Bursa Büyük Sehir Belediyesi Bando Takiminin yürüyüsü ile baslayan festival renkli görüntülere sahne oldu.

Masal Park’ta düzenlenen Kars 1. Altin Eller Geleneksel El Sanatlari Festivali Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Festivalin açilis konusmasini Il Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin yapti. Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan konusmalariyla devam eden festival vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü.

Kars’in sahip oldugu tarihi, kültürel degerleri, cografyasi, tarihi dokusu ve turizm potansiyeliyle inanilmaz bir ahenk ortaya çikartan kadim bir sehir olduguna vurgu yapan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bizler de elbette ilimizin sahip oldugu potansiyeli her geçen gün daha da ileriye tasimak için çesitli faaliyetler gerçeklestiriyoruz. Gerek yurt içinde gerekse Uluslararasi alanlarda tanitmaya çalisiyoruz. Bu tür etkinlikler, sehrimizin tanitimina, daha da bilinirligine, kültürel degerlerimizin kusaktan kusaga aktarilmasina ve sanatçilarimiza deger verme yönünde yapilan önemli etkinlikler olarak görüyoruz. Bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerle hem sehrimizi sinif atlatmaya, layik oldugumuz üst seviyelere çikarmaya hem de sehrimize kültürel ve ekonomik anlamda arti degerler katmaya çalisiyoruz. Bu etkinlikleri de bu açidan önemsiyoruz ve her geçen gün daha da fazlasini yapma gayretindeyiz” dedi.

Öksüz, “Kars Belediyesi olarak düzenledigimiz “Altineller Geleneksel El Sanatlari Festivali” çerçevesinde çesitli medeniyetlerin ve kültürlerin besigi olan Anadolu’da yasatilmakta olan ve burada en güzel örneklerini görecegimiz; obsidyen tas oymaciligi, hat, ebru, tezhip, minyatür, folklorik bebek, hali, kilim, sapka, gümüs telkâri, tespih, keçe, baston, çömlek, sepet, deri, ahsap kakma-oyma, bakir, sedef islemeciligi gibi birçok el sanatini tanimis ve vatandaslarimiza tanitmis olacagiz. Kiymetli ustalarimiz ve zanaatkârlarimiz sadece el emegi, göz nuruyla eserler meydana getirmiyor, ayni zamanda bize kim oldugumuzu, nereden geldigimizi, medeniyetimizi anlatiyorlar. Kisaca bizi biz yapan degerleri, bize ögretiyorlar” diye konustu.

Vali/Belediye Baskani Türker Öksüz’ün konusmalarinin ardindan Kafkas Halk Danslari oyunlari, Mahalli Halk Oyunlari Gösterisi, Asiklar dinletisinin ardindan stant kurdele kesimi ve stantlarin gezilmesi, el sanatlari ustalarinin performans gösterileriyle devam etti. Festival, yerel sanatçilarin konseri ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi Konseri ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile