Kars Belediye Başkanı Yatırımları Değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Yatırımları Değerlendirdi

Kars’ın AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden, günümüze kadar hayata geçirdiği projeleri değerlendirdi.

21 tane proje ile Karslılara söz verdiklerini ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş, 21 proje içerisinde önemli olanları tamamlandıklarını kaydetti.

Kars’ta en önemli projelerinden birisi olan içmesuyu sorununu çözdüklerini belirten Başkan Nevzat Bozkuş, Karslıların yüzde yüz sorunu olan içme suyunu kökünden çözdüklerini söyledi.

Karslıların hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ileri süren Başkan Bozkuş, bu güne kadar gelip geçenlerin kalıcı hizmetler yapmadığını, kendilerinin ise Karslıların yıllarca bahsedeceği kalıcı projelere imza attığına dikkat çekti.

Başkan Bozkuş; “Bilindiği üzere biz göreve geldiğimizde önemli olan Kars’ta gerçekten hangi mahalleye gittiğinizde, hangi mahalleyi dolandığınızda halkın özlem duyduğu, ihtiyaç duyduğu, önemli bir konu vardı su. Ve su konusunda çok şükür 30 kilometrelik ishale hattı yapıldı. Arıtma tesisi yapıldı. 130 kilometrelik su şebekesinin 120 kilometresi tamamlandı.

Ve Sonuç itibariyle Temmuz ayı itibariyle Kars’a arıtılmış, durutulmuş, kullanılabilir, içilebilir, insan sağlığını tehdit etmeyen çok sağlıklı bir su vermeye başladık ve bugün itibariyle günde 18 saat şebekemizde suyumuz var. Ve şehrin su almayan bir çok mahallesini de şebekeye bağladık. Bir kısmını da kısa süre içerinde şebekeye bağlayacağız. Şu anda Başbakanlık Toplu Konutları, Paşaçayırı ve Küçük Sanayi Sitesi kısmı eksik kaldı. Kısa süre içerisinde de bunları da şebekeye bağlayarak kendi kontrolümüzde içilebilir, kullanılabilir suyu vermiş olacağız” dedi.

KANALİZASYON ŞEBEKESİNDE CİDDİ PROBLEMLER VARDI
Kars’ta yağmur suyu bacaları ve kanalizasyon bacalarının toprak altında kaldığını yağmur yağdığında bir çok vatandaşın işyerlerinin ve evlerinin yağmur suyundan zarar gördüğünü vurgulayan Başkan Bozkuş; “Kars’ta yağmur yağınca bir çok hemşehrimiz perişan oluyordu. Çünkü kentin yağmur suyunu taşıyacak kanalların ve bacaların üzeri kapatılmıştı. Sadece Faikbey Caddesi’nden yüzlerce yağmur suyu bacası toprak altından çıkarıldı. Biz yol üstüne yol, kaldırım üstüne kaldırım yapmadık. Hemşehrimiz göz boyamak için bize oy vermediler. Bize güvendiler bizde onlara kalıcı hizmetler yapmaya mecburuz. Bizim bu görevimiz. Bu doğrultuda kanalizasyonda ciddi problemler vardı. Bunda da çalışmalar devam ediyor. Bir çok bölgede kanalizasyon ve yağmur şebekesini tamamladık. Kanalizasyon çalışmalarımız Bayrampaşa Deresi’nden başladı.

Aydınlık Evler Mahallesi’ne gidiyor. Birisi de Namık Kemal İlköğretim Okulu tarafından başladı.

Tarım İl Müdürlüğü’ne doğru devam etmektedir. Geçen yıl ise Yenişehir ve Örnek Mahallesi’nde gerçekten çok güzel konutlar yapılmıştı. Bütün bunlara rağmen kanalizasyon şebekeleri yoktu. Hatta Şeker Fabrikası’nın atık suları bile Bülbül deresine akıyordu. Bütün bunların şebekesini yaptık. Bu senede kanalizasyon şebekesi çalışmaları devam ediyor. Kanalizasyon şebekesine bağlı olarak iki deremizi Bülbül ve Bayrampaşa Derelerini ıslah çalışmaları devam ediyor. Seneye kısmet olur ise Bülbül deresi ıslahı tamamlanacak. Bayrampaşa Deresi’nin de yüzde 50’sini gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

KARS’TA YOL SORUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZDÜK
Kars’ta zemini kazarak yol yaptıklarının altını çizen AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Yollar 50 santim kazıldı. Yol üzerine yol yapılmış. Kazı yapılmadan kum dökülmüş yol yapılmış. Bunlarda kısa sürede bozulmuş. Yani Kars’ta her gün yol çalışması yapılıyordu. Ve belediyenin parası boşu boşuna heder ediliyordu. Biz buna dur dedik. Yollarımız bir kereye mahsus kalıcı olarak yapacağız dedik. Ve 50 santim kazdık. Önce zemini sağlamlaştırdık. Geçen yıl birinci ve ikinci tabakasını attığımız yolların bu yıl Son tabakasını attık. Kars’ın ana arterlerinin asfaltı tamamlandı. Asfalt tesisimizi kurduk. Beton Parke tesisimiz kurduk. 14,5 kilometre yolun asfaltı tamamlanmış olacak. Bunun 6 kilometresini de protokol yaptığımız Karayolları tamamlanacak. Ve asfaltta çok iyi noktadayız. Buram buram tarih kokan Kars’a yakışır yollar yapıldı. Yapılmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Başkan Bozkuş, daha Sonra hayata geçirilen projeler ve devam eden projeler hakkında özetle şunları söyledi: “TOKİ Gece Kondu Dönüşüm Projesi’ni Bayrampaşa Mahallesi’nde başlatacak. İhalesi yapıldı. Kentsel Tasarım Projesi Millet ve İstikam Çay bahçelerinin olduğu bölgeden start alacak. Mezarlık Projemiz tamamlandı. Ufak tefek eksiklikleri gideriliyor. Hayvan Pazarı’nın yapımı sürüyor. Belediye Hizmet Binamızın yapımı devam ediyor. Geçenlerde bazı basın yayın organlarında Belediye Hizmet Binası’nın yapımı durduruldu diye haberler yayınlanmıştı. Oysa tam aksine hizmet binasının yapımını hızlandırdık. Cumhuriyet Caddesi’ni Kars’a yakışır Şehitlerimize yakışır. Bir Bölge haline getirdik. Burası yıllarca ihmal edilmişti. Park ve bahçe yapımları devam ediyor. Refüjlerimiz çiçek açtı. Yani kısacası Kars’ı yaşanabilir bir şehir yapmak için canı gönülden çalışıyoruz. Kadirşinas hemşehrilerimiz yapılan her şeyi çok iyi görüyor. Biz doğru yoldayız. Çünkü doğru olan işleri yapıyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile