Kars CHP'de Baskan Ve Yönetime Partililerden Tepki

Kars CHP'de Baskan Ve Yönetime Partililerden Tepki

Kars’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular durulmuyor. CHP Il Baskanligi önüne gelen bir grup, il baskani ve yönetimine tepki gösterdi. Kars’ta kirli pazarliklarinin yapildigina dikkat çeken partililer, il baskani ve yönetimine istifa çagrisi yapti. CHP’den Belediye Baskan Aday Adayi oldugunu belirten Yakup Uluman ise Kars’ta kirli oyunlar onandigini ileri sürdü.

CHP Il Baskanligi önüne gelen onlarca partili, Il Baskani Onur Uludasdemir ve yönetimine aday belirleme sürecini yönetemedikleri için tepki gösterdi.

“Çirkin oyunlar oynandi”

Kars’tan Belediye Baskan Aday Adayi oldugunu ifade eden Yakup Uluman, “Kars’in hep yasadigi sey midir nedir bilmem, Kars’a en çok uzun zaman önce Kars’tan göç etmis baska illerde siyaset yapanlar müdahil olmaktadir. Bu disaridan müdahaleler Kars’a ve partiye zarar vermektedir. Sonuç olarak adaylasma süreci yönetilemedi. Hak hukuk adalet diye 450 kilometre yol yürüyen bir partide bu kurallarin hepsi çignendi. Halki demokrat ilkeler çignendi. Çok çirkin oyunlar oyandi. Bütün bunlar CHP’ye yakismamaktadir” dedi.

Kars CHP’de yaklasik 9 yil Gençlik Kollari Baskanligi görevini yaptigina dikkat çeken Ugur Can Vergül, mevcut yönetime tepki gösterdi.

“CHP Kars Baskani’ni istifaya davet ediyorum”

CHP Kars Il Baskani Onur Uludasdemir’i istifaya davet eden Eski CHP Gençlik Kollari Baskani Ugur Can Vergül, “Bizler CHP’nin bugüne kadar ileriye gitmesi için mücadele ettik. Ama bugün kamuoyunda yapilan anketlerde 7 aday adayinin yaristigi, ama 5’inci siradaki adayin aday gösterilmesine ve kirli pazarliklara karsi gelerek tepkimizi gösteriyoruz. CHP’nin il baskanini istifaya davet ediyoruz” diye tepki gösterdi.

“30 yildir bu parti Kars’ta belediye baskani çikaramiyor”

Kars’ta CHP’nin 30 yildir belediye baskani çikaramadigini vurgulayan Asim Demir, “Benim sitemim sudur. 30 yildir bu parti Kars’ta belediye baskani çikaramiyor. Ve burada 3 kez yoklama yapildi. Hem il teskilati, hem genel merkez olarak bize sunu bildirmeleri lazim. 1’inci sirada kim çikti. 2 ve 3’te kim çikti, bunu halk bilmek ister. Kars halkini 2 parti arasinda kutuplastirdilar. Zorluyorsunuz, halk bunu istemiyor. Temayül yoklamasinda kimler çikti, hem il teskilati hem genel merkez bunu aydinlatmasi lazim. Yoksa bu parti kazanamaz” diye konustu.

Öte yandan Kars’ta geçtigimiz günlerde Akyaka ilçe teskilati da toplu olarak istifa etmisti. Sularin durulmadigi CHP’de bazi partililer ise CHP’nin Kars’ta zayif aday gösterdigini ve DEM Partisi ile ittifak yaptigini iddia etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile