Kars'in 'Peri Bacalari' Görenleri Hayran Birakiyor

Kars'in 'Peri Bacalari' Görenleri Hayran Birakiyor

Kars’in ’peri bacalari’ görenleri kendine hayran birakiyor.

Kars’in Sarikamis ilçesi Komdere Vadisi’nde bulunan doga harikasi peri bacalari, Kapadokya’yi andiriyor. Bölgeyi ziyaret edenlerinde dikkatini çeken peri bacalarinin turizme kazandirilmasi bekleniyor.

Türkiye’nin en önemli kis turizmi merkezlerinden birisi olan ve boz ayilariyla, sariçam agaçlariyla yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi Sarikamis’ta bulunan ve peri bacalarina benzeyen delikli kayalar, vatandaslarin dikkatini çekiyor.

Karakurt bölgesine gezi amaçli geldigini belirten Vedat Demiral, "Her ne kadar peri bacalarinin Nevsehir’de oldugu bilinse de Sarikamis’ta da peri bacalari var. Herkesi buraya davet ediyoruz. Gelin görün, baraj kenarinda baraj gölünde, piknik yapin, baligini tutun ve peri bacalarinda istifade edin" dedi.

Öte yandan Sarikamis ilçesine 28 kilometre uzaklikta Karakurt bölgesi Komdere Vadisi’nde bulunan peri bacalari ve delikli kayalarin turizm gezi alanlari içine alinmasi bekleniyor. Kars-Erzurum kara yolu güzergahinda olan peri bacalari kara yolunu kullanan vatandaslardan yogun ilgi görüyor. Peri bacalarinin önünde fotograf çekilen vatandaslar daha sonra yollarina devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile