Kars Milli Eğitim Müdürü Alkış Açıklaması

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ''Çocuğunu okutmak isteyen vatandaş, 1 lira masraf yapmadan çocuğunu okutabilir'' dedi.

Alkış, Kars Öğretmenevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin özellikle eğitim alanında birçok yeniliğe imza attığını belirterek, kentte kurulan ikna ekiplerinin öğrencilerin okul devamsızlığını engellemek için mücadele verdiğini söyledi.

Kars halkının çocuğunu okutmak istediğine değinen Alkış, ''Arpaçay'dan bir anne geldi 'Benim çocuğum çalışkan. Fen Lisesi'ni de kazanır. Ama maddi imkanım yok' dedi.

Vatandaşlar devletin imkanlarını bilmiyorlar. Şu anda çocuğunu okutmak isteyen vatandaş, 1 lira masraf yapmadan çocuğunu okutabilir. O anneye dedim ki 'senin çocuğunun velisi ben olacağım. Ne masrafı varsa üstleneceğim' dedim. Şu ana kadar cebimden para çıkmadı. O çocuk şimdi Fen Lisesi'nde okuyor'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin kitap ve servis masraflarını karşıladığına değinen Alkış, ''Çocuklar yaşadıkları sıkıntıları Alo 147'yi arayarak bildiriyor. Biz ikna ekiplerimizi devreye sokarak o öğrencinin sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Şu anda kız çocuklarımızdan ben okumak istiyorum deyipte okuyamayan yok'' diye konuştu.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile