Kars'ta Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi

Kars'ta Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi

Kars’ta Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün baskanliginda Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantisi yapildi.

Toplantida, Kars’ta ve bölgede devam eden yogun kar yagisi ve olumsuz hava kosullarindan vatandaslarin etkilenmemesi ve magduriyet yasamamalari için uygulanmakta olan ve alinmasi gereken acil tedbirlerin görüsüldü.

Düzenlenen toplantida Kars Belediyesi, Il Özel Idaresi, Karayollari 18. Bölge Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü, AFAD, UMKE ve diger ilgili kurumlar tarafindan yapilan çalismalar degerlendirildi.

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz yaptigi açiklamada, “Birkaç gündür ilimizde devam eden yogun kar yagisi ve olumsuz hava kosullari nedeniyle vatandaslarimizin magduriyet yasamamalari için ilgili kurumlarin koordinasyon halinde sahada 7/24 çalisma esasina göre yogun bir gayretle çalisiyor” dedi.

Öksüz, meydana gelebilecek ulasimda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karsi vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalarini, zorunlu haller disinda ikametlerinden ayrilmamalari gerektigini söyledi.



Vatandaslarin olumsuz hava kosullari nedeniyle meydana gelebilecek soba zehirlenmelerine karsi da dikkatli ve tedbirli olmasi gerektigine dikkat çeken Öksüz, “Vatandaslarimiz zorunlu olmadikça trafige çikmamali, trafige çikilmasinin gerekli oldugu acil durumlarda ise araçlarinda mutlaka zincir, takoz ve çekme halati gibi gerekli teçhizatin bulundurmalidir. Vatandaslarimiz trafik isaretlerine ve görevlilerin uyarilarina uymalidirlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile