Kars'ta Balik Avi Yasagi Bugün Basladi

Kars'ta Balik Avi Yasagi Bugün Basladi

Kars’ta Sazan Baligi avi yasagi basladi. Balik avlama yasagina uymayanlara cezai islem yapilacak.

Kars Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, balik avlama yasaginin basladigini ve avlanma yasagina uymayanlar hakkinda kabahatler kanuna göre 210 ile 708 TL. arasi para cezasina uygulanacagina dikkat çekerek, vatandaslari uyardi.

Basta Kars Baraj Gölü olmak üzere Çildir Gölü, Arpaçay Baraji ve Aygir Gölü ve Sarikamis Karakurt Baraj Gölü, Selim Bayburt Baraji Gölü’nde ise kaçak avlanmanin önüne geçilebilmesi için bir takim önlemler alindigi ve kaçak avlananlarin ise sandallarina el konulacagi bildirildi.

Kars’ta 15 Mayis, 15 Agustos 2021 tarihleri arasindan yasak olan sazan baligi avi nedeniyle kentte balik saticilari kontrol edildi. Balikçilarin ellerinden stoklari tespit eden yetkililer, stok disi sazan baligi satisi yapan balikçilara da yaptirim uygulayacak.

Çildir Gölü ve Arpaçay Baraj Gölü ve Aygir Gölü’nde her yil yasaga ragmen binlerce baliginin tutuldugu, baligin üreme mevsiminde tutulmasinin ise bu göllerde sazan baligi neslini tükettigine dikkat çeken yetkililer, geçimini balikçilik saglayan vatandaslarin da yasaklara uymasi gerektiginin altini çizdi.

Öte yandan Kars il sinirlari içerisinde mevcut akarsularda 15 Mayis, 15 Agustos tarihleri arasinda her türlü malzeme ile avlanma yasagi bugün basladi.

15 Mayis, 15 Agustos 2022 tarihleri arasinda uygulanacak olan av yasaginin kontrolünü Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerinin yani sira, emniyet ve jandarma teskilatlari, belediye zabitasi, kamuda görevli bekçiler, kolluk kuvvetlerinin bulunmadigi yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafindan takip edilecek.

Yasagi ihlal edenlerin malzemelerine el konulacagi gibi, 210 TL ile 708 TL arasinda para cezasi kesilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile