Kars'ta Baraj Ve Göletlere Girmek Yasaklandi

Kars’ta sulama tesisleri, baraj, göl, gölet ve taskin kontrol tesislerine girmek tehlikeli oldugundan valilikçe yasaklandi.

Kars Valiligi kentte bulunan sulama tesisleri, baraj, göl, gölet ve taskin kontrol tesislerinde, havalarin isinmaya baslamasi ile birlikte serinlemek amaciyla suya girmenin, can kaybiyla sonuçlanabilecek bogulmalara neden olma tehlikesi oldugu için vatandaslari uyardi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, “Bahsi geçen su yapilarinin meskun mahal içerisinde yer alan kisimlarinda tel örgü bulunmasina ragmen, tel örgü ile uyari levhalarinin tahrip edildigi ve serinlemek amaciyla suya girildigi tespit edilmektedir. Su yapilari, yüzmek için uygun olmayip, yüksek debilerde akis hizinin yüksek oldugu, iyi yüzme bilen kisilerin dahi bogulma tehlikesi yasayacagi yapilardir. Bu sebeple; baraj, göl, gölet, sulama kanallari ve taskin kontrol tesislerinde amaç gözetmeksizin, alinan tedbirlere riayet edilerek, suya girilmemesi gerekmektedir. Bunun yani sira çocuk yasta olan vatandaslarin, tehlikenin farkinda olamayacagi ve alinan tedbirlerin mahiyetini kavrayamayacagindan dolayi ebeveynlerince su yapilarina yaklastirilmamasi gerekmektedir” denildi.

Baraj ve göletlere yasaga uymayarak serinlemek için girenlere Kabahatler Kanunu’na göre cezai islem uygulanacaginin belirtildigi açiklamada su ifadelere yer verildi.

“Ayrica vatandaslarimizin, 5442 sayili Il Idaresi Kanununun 66. maddesinde "Il Genel Kurulu veya Idare Kurullari yahut en büyük mülkiye amirleri tarafindan kanunlarin verdigi yetkiye istinaden ittihaz ve usulen teblig veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasina muhalefet eden veya müskülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahallî mülkî amir tarafindan Kabahatler Kanununun 32. maddesi hükmü uyarinca cezalandirilir." hükmü geregince idari isleme tabi tutulabileceklerini bilmeleri gerekmektedir. Vatandaslarimizin, can güvenliginin korunmasi ve üzücü olaylarin yasanmamasi amaciyla sulama kanallari, baraj, göl, gölet ve taskin kontrol tesislerine girmemesi gerekmektedir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile