Kars'ta Bati Azerbaycan'a Dönüs Forumu

Kars'ta Bati Azerbaycan'a Dönüs Forumu

Kars’ta, "Bati Azerbaycan’a Dönüs Forumu’ düzenlendi. Etkinlik vatandaslardan yogun ilgi gördü.

Kars Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Konferans Salonu’nda düzenlenen "Bati Azerbaycan’a Dönüs Forumu" saygi durusunda bulunulmasi ve 2 ülkenin milli marslarinin okunmasiyla basladi.

Slayt gösterisiyle devam eden Bati Azerbaycan’a Dönüs Forumu’nun açilisinda konusan Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuri Guliyev, Kars’ta Bati Azerbaycan’a Dönüs Forumu’nun yapilmasindan memnuniyet duydugunu belirtti.

Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuri Guluyev, “Azerbaycan topraklari uzun yillar isgal altinda kalmisti ve Azerbaycan tarihinde ilk defa 40 günlük savasla geri almaya baslamistir. Bu geri alma halen devan ediyor. Son dönemlerde 4 köyümüzü daha geriye aldik, bir kursun atmadan. Çünkü artik karsimizdaki düsman ve düsmana destek olan ülkeler boylarinin ölçüsünü aldilar. Ama bir gerçek var bugün Ermenistan aslinda Türk topraklarinda kurulmus bir devlettir. Çünkü özellikle 1813 Gülistan ve 1828 Türkmençek savaslarindan sonra Çar Rusyasi tarafindan Azerbaycan topraklarina Ermenilerinin göçü basladigi ve sanki orasi onlarinmis gibi onlara yansitildi” dedi.

Daha sonra söz alan Azerbaycan Diaspora Bakan Yardimcisi Valeh Haciyev, “Bati Azerbaycan, Azerbaycan topragidir ve zaman gelecek Irevan’a çay içmeye gidecegiz. Ama oraya mutlaka ve mutlaka gidecegiz. Bu bizim dogal hakkimizdir. Bu dedelerimizin, babalarimizin hakkidir. Biz bir Azerbaycan Türkü olarak, birbirimize bagli milletiz. Biz topragimiza bagli milletiz. Bizi birbirimizden koparmak kolay degil. Zamaninda dünyanin bütün ülkeleri, batinin hepsi Ermenilerin arkasinda durarak 1800’üncü yillarda bu zamana kadar Türk’ün bütün hak ve adaletini bozmussa, bugün hak ve adalet Türk’ün tarafindadir" diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Bati Azerbaycan’a Dönüs Forumu’na geçildi. Forumda Bati Azerbaycan’a dönüs konusuldu. Etkinlik sonrasi katilimcilara plaket takdim edildi.

Kars’ta düzenlenen Bati Azerbaycan’a Dönüs Forumu’na; Azerbaycan Diaspora Isleri Bakan Yardimcisi Valeh Haciyev, Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuri Guliyev, Kars Belediye Baskani Prof. Dr. Ötüken Senger, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu (TADEF) Baskan Vekili Perviz Memmedzade, Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Baskan Yardimcisi Settar Kaya ve Azerbaycan Kafkas Kültürleri Dernegi Baskani Nebi Arig ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile