Kars'ta Belgeselleri Aratmayan Görüntüler

Kars'ta Belgeselleri Aratmayan Görüntüler

Kars’ta sirayi bozmadan yüzerek avlanan pelikan ve karabataklarin belgesel tadindaki görüntüleri kameralara yansidi.

Kars Baraj Gölü ‘kus cenneti’ olma yönünde emin adimlarla ilerliyor. 250’nin üzerinde kus çesidine ev sahipligi yapan göl, pelikan, karabatak, angit, yesilbas yaban ördegi, marti ve birçok kus çesidini agirliyor. Göç yolu üzerinde bulunan göl, özellikle pelikanlarin vazgeçilmezi oldu. Çok sayida pelikanin bulundugu göl, su kuslarinin hem beslenme hem de yasam alanini olusturuyor.

“Dogadaki bütün canlilari burada görebilirsiniz”

Çok sayida yaban kusunun baraj gölüne geldigini ifade eden vatandaslar, “Burada muhtesem bir manzara var. Dogadaki canlilarin hepsini burada bir arada görme sansiniz var. Arkamdaki baraj gölü pelikanlari, yaban ördeklerini, karabataklari, angitlari, su kuslarini barindiriyor. Burasi civil civil, her tarafta kus var. Manzarasi güzel, gökyüzünün suya yansimasi güzel, doganin bütün renklerini burada görebilirsiniz” dedi.



“Sira halinde avlandilar”

Kars Baraj Gölü’nde yiyecek arayan pelikanlar ve karabataklar ilginç görüntüler ortaya çikardi. Önde pelikanlar, arkada karabataklar, tekrar pelikanlar ve yine karabataklarin sirayi bozmadan suya dalip çikarak balik avlamasi görenleri sasirtti. Su kuslarinin nizami bir sekilde sirayi bozmadan saga ve sola dönerek yüzerek avlanmalari belgeselleri aratmayacak görüntüler ortaya çikardi. O anlar IHA muhabirince anbean kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile