Kars'ta Egitim Sendikalari Is Birakiyor

Egitim Sen Kars Subesi Yürütme Kurulu Adina Hakan Topçu, 10 Mayis 2024 tarihinde Istanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Egitim Bakanligi’ndan emekli ögretmen Ibrahim Oktugan’in bir ögrencisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldiri sonrasinda hayatini kaybetmesi dolayisiyla 1 günlük is birakma eylemi yapacaklarini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Egitim Sen Kars Subesi Yürütme Kurulu Adina Hakan Topçu, açiklamada bulundu.

Topçu, “Istanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Egitim Bakanligi’ndan emekli ögretmen Ibrahim Oktugan bir ögrencisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldiri sonrasinda hayatini kaybetmistir” dedi.

Topçu, “Toplum olarak hayatimizin her asamasinda evde, sokakta, is yerlerinde her gün karsi karsiya kaldigimiz siddet olgusunun uzun süredir okullarimizi da sarmalamis olmasi çok sayida meslektasimizin siddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadir. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarimizin sik sik siddet haberleriyle gündeme gelmesinde basta Milli Egitim Bakanligi (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumlulugu vardir. Toplum olarak hayatimizin her asamasinda yer alan siddet olgusu, egitim kurumlarini, okullarimizi ve ögretmenlerimizi de hedef almis durumdadir. Egitim emekçilerinin, basta MEB olmak üzere egitim sendikalarinin ve tüm toplum kesimlerinin destegini hissetmeye ihtiyaçlari vardir. Egitim kurumlarinin tümünde, siddetle mücadele etmek için alinmasi gereken somut önlemleri, ne yapilacagini ve nasil önlenecegini gösteren bir eylem plani olmalidir” diye konustu.

Hakan Topçu, egitim emekçilerine yönelik siddet konusunda Egitim Sen olarak basta egitim sendikalari olmak üzere, tüm kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çagirdiklarini kaydetti.

Topçu, 10 Mayis 2024 Cuma günü Egitimsen , Egitim is, Hürriyetçi egitim olarak 1 günlük is birakma eylemini Kars Il Milli Egitim önünde saat 10.30 da yapacaklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile