Kars'ta Hayvancılık Desteklemeleri

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Büyükbaş hayvancılık işletmelerine, etçi veya kombine ırk damızlık boğa alımında yüzde 80 hibe desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Düzgün, yaptığı açıklamada, bakanlığın küçük ve orta ölçekli aile işletmelere önemli hayvancılık destekleri sağlamak suretiyle, kırsal istihdamı ve çiftçi gelirini daha fazla artırmayı hedeflediğini belirtti.

Projenin çiftçiler açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Düzgün, "Bu proje kapsamında, küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin fiziki altyapılarının iyileştirileceğini, mevcut hayvanların ıslah edileceğini, bölgedeki mera potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirileceğini ve böylece et yönü ön planda olan hayvancılığın geliştirileceğini çiftçilerimizin bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.
Duzgün, başvuruların her ayın 1-15 tarihleri arasında alınacağını, damızlık boğa, koç ve teke alımları için ilçe müdürlüklerine başvuru yapılabileceklerini kaydederek, "Tabii veya suni tohumlama ile etçi veya kombine tohum kullanan ve ön soy kütüğüne kayıtlı anaç hayvan başına 350 lira, doğacak buzağı için ise 150 lira olmak üzere toplam 500 lira destek verilecek. Ayrıca yetiştirici soy kütüğüne üye ise 70 lira ilave destekten faydalanacak. Yetiştiricilerin desteğe erişimini kolaylaştırmak amacıyla başvuruda ölçek ve birlik üyelik şartı aranmayacak" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile