Kars’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kars’ta 2012’nin ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kars Valiliği Gazi Kars Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Gazi Kars Toplantı Salonu’na giren Vali Ahmet Kara, daire müdürlerinin rehavette olduklarını ve hanüz toplantıya hazır olmadıklarının dikkatini çektiğini vurguladı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısının tamamını basına açık olarak yapan Vali Kara, toplantıya katılmayan müdürlerin genelde yardımcılarını gönderdiklerini belirtti.

Nisan ayı toplantısının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Ahmet Kara; “ Bir daire amirleri, brim amirleri genelde yardımcılarını göndermiş. İki toplantıya girdiğim anda herkes birbirleriyle sarmaş dolaş, henüz toplantıya hazır olmamanın verdiği bir tavır gibi durum sezdim. Bu bahar tabi baharın getirdiği yorgunluk, baharın getirdiği bir rehavet olabilir” dedi.

Vali Kara; “Ama koordinasyon kurulu toplantılarından en önemlilerinden biri Nisan toplantısıdır. Ocak hadi yılbaşıdır. Henüz ödenekler gelmemiştir. İhaleler yapılmamıştır. Nisan ayı artık bizim bahar ayımız orta ayıdır. Baharın ikinci ayıdır. Kars’ta bile bahar gelmiştir Nisan’da. Dolayısıyla nisan yatırımların en iyi şekilde izlenmesine ve koordinasyonuna başlayacağımız aydır. Bu nedenle nisan ayında bu kadarda rehavet olmasın mümkünse eğer yani bir şey demiyorum. Genelde aynı şey oluyor bahar aylarında ama bu rehaveti üzerimizden çabukca atarsak eğer çünkü; işimiz zor ve çok” diye konuştu.

BAŞBAKANIMIZ TEŞVİK TEDBİRLERİ AÇIKLADI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı teşvik tedbirleriyle ilgili olarakta bilgi veren Vali Kara; “Arkadaşlar malumunuz olduğu üzere akşam Sayın Başbakan çok geniş bir teşvik tedbirleri açıkladı.

Bu teşvik tedbirlerine göre, Türkiye altıya bölündü. Bu altı bölge içerisinde Kars’ta altıncı bölgede bulunan iller arasında yer aldı. Bu altıncı bölgenin anlamı üç aşağı, beş yukarı şu demek. Bu bölgede yatırım yapıldığı zaman bütün teşviklerden yaralanıyorsunuz. Mesela işçi ve iş veren primlerinin hepsi devlet tarafından ödeniyor. Bu bölgeye yapılacak yatırımlarla. Mesala gelir stopajı devlet tarafından ödeniyor. KDV devlet tarafından ödeniyor. Alınan kredilerden 50 milyona kadar devlet tarafından ödeniyor. Altıncı bölgede bütün teşvikler yorumcular ve bilim adamları tarafından olumlu bulundu. O açıdan teşviklerle birlikte yatırımlar ilimizde artacaktır. Nitekim teşvikler gelmeden önce bile ilimizde son bir haftada yaklaşık 8 iş adamıyla görüştüm. Hepsi Kars’a yatırımı düşünüyor” şeklinde konuştu.

İl Koordinasyon kurulu toplantısı daha sonra yatırımcı daire müdür ve amirlerinin yatırımları hakkında bilgiler vermesiyle sona erdi.

Koordinasyon Kurul Toplantısını Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Arslanoğlu, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Şahin, yatırım kurum ve daire amirleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile