Kars'ta Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi

Kars'ta Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi

Kars’ta Il Koordinasyon Kurulu Ekim Ayi Toplantisi, Vali ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz baskanliginda gerçeklestirildi.

Valilik Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ve yatirimci kurumlarin yöneticileri katildi.

Toplantida, il genelinde yapilan yatirimlar ile ilgili sunumlar yapilarak, koordinasyonu gerektiren konular görüsüldü.

Toplantinin açilisinda konusan Vali Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Ilimizin yatirimlari, yatirimlarin yerine getirilmesi sirasinda ihtiyaç duyulan koordinasyon ve takip noktasindaki ihtiyaçlarin karsilanmasi, kamu kurum ve kuruluslari arasinda bu noktada bir isgüdümü saglanmasi ve kamu yatirimlarinin daha hizli, daha verimli, daha saglikli bir biçimde yerine getirilmesini amaçlayan bu toplantiyi hep birlikte icra etmis olacagiz. Daha önce toplantilarda ifade ettigim gibi burada yaptigimiz yatirimlari zamaninda, hizli bir biçimde mevsim sartlarini da gözeterek yerine getirmekle görevli olmakla beraber bir taraftan da bu yatirimlarin gerçeklestirilmesi asamasinda çesitli koordinasyonlar olusabilmektedir” dedi.

Öksüz, “Bizim il yatirim takip sisteminde dönemsel olarak 8 sektörde 271 projemiz var. Bu projelerin maliyeti, toplam proje tutarimiz 9 milyar 648 milyon 17 lira, önceki yillar harcama toplamimiz 1 milyar 172 milyon 438 bin 295 lira, yil ödenegimiz 773 milyon 91 lira yani toplam harcanan bu projelerle ilgili olarak 1 milyar 477 milyon 414 bin 471 lira olarak gerçeklesmis. Bu 271 projemizden 24’ü tamamlandi. 142 projede devam ediyor. 20 proje ihale asamasinda, 77 tane baslanamayan projemiz var. Tasfiye edilende 9 projemiz var” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan kamu kurum kuruluslarin temsilcilerinin yatirimlari anlatildi, sunumlar yapildi. Yapilan sunumlarin ardindan toplanti sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile