Kars'ta 'Is-Ugras Ve El Sanatlari' Sergisi Açildi

Kars'ta 'Is-Ugras Ve El Sanatlari' Sergisi Açildi

Kars’ta Toplum Ruh Sagligi "Is-Ugras ve El Sanatlari" dönem sonu sergisinin açilisi yapildi.

Harakani Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Halk Egitimi Merkezi isbirligince düzenlenen serginin açilisini Vali Ziya Polat, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Il Jandarma Alay Komutani Albay Fatih Cemal Kiper, Saglik Müdürü Dr. Mücahit Aydin, Milli Egitim Müdürü Nevzat Kaya, Harakani Devlet Hastanesi Bashekimi Opr. Dr. Sahin Kahramanca ve davetliler birlikte yapti.

Açilisi yapilan sergide; Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nde tedavi gören hastalar ve ailelerinin Halk Egitim Müdürlügü’nde görev yapan egitmenler esliginde yapmis olduklari el emegi göz nuru ürünler sergilendi.

Serginin açilisinda konusan Psikiyatri Uzmani Uzman Dr. Ibrahim Yagci, “Her yil geleneksel olarak yaptigimiz Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nin sergisi burada bulunmakta. Bizim Psikiyatrik açidan kronik dedigimiz hastalarin rehabilitasyon sürecine destek vermekteyiz. Isleyisimiz diger kurumlara göre biraz daha farkli, hastalara hem kendi bünyemizde getirip orada birtakim islevselligi artirici etkinlikler yapmaktayiz. Ayrica evlerine gidip evlerini ziyaret edip, il merkezi yada ilçe merkezi gidebilecegimiz her yere araçlarla görevlilerle gidip kendi yerlerindeki olanaklarini degerlendiriyoruz. Buradaki temel amaç toplumdan bizim kronik dedigimiz hastalari kopartmamak. Sosyal islevselliklerini arttirmak ve etkinliklerini arttirmak. Bunun içinde birtakim faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlerden bir tanesi de sergimiz, bu sergide bir yil içinde bizim Halk Egitimle birlikte çalistigimiz el isi ögretmenimizle birlikte hastalarimizin birlikte yaptigi bir takim ürünleri burada sergiledik” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan açilisi yapilan sergi gezildi. Vali Ziya Polat, hem sergiyi gezdi, hem de sergi hakkinda bilgi aldi. Sergi gün boyu açik kalacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile